NRK Meny
Normal

Beskylder hverandre for dårlig planlegging

– Arbeiderpartiet kjører en kortsiktig politikk, sier Erna Solberg (H). – Nei, det er dere som er kortsiktige, svarer Jonas Gahr Støre (Ap).

Ap-leder Jonas Gahr Støre møtte statsminister Erna Solberg til duell i Dagsrevyen torsdag.

VIDEO: Se duellen mellom Jonas Gahr Støre og Erna Solberg i Dagsrevyen.

Valglogo

De to partilederne beskyldte hverandre for det samme da de møttes til duell i Dagsrevyen torsdag kveld.

Regjeringen har fått kritikk for å prioritere skattekutt for de rikeste, noe Støre mener går utover forberedelsene til den kommende eldrebølgen.

– Selv om vi har gitt skatteletter for å skape flere arbeidsplasser, har vi også klart å sørge for å bygge flere nye sykehjemsplasser. Velferden øker i Norge, og sikres for fremtiden med arbeidsplassene i privat sektor. Vi tenker langsiktig, Ap kjører en kortsiktig politikk, sa Solberg.

– Omstillingen vi skal gjennom nå er fortsettelse av en historisk vellykket omstilling Norge har vært i. Dere har svekket de ansattes rettigheter i arbeidsmarkedet, dere fører en lite målrettet politikk i skattekuttene, og det bidrar til økte forskjeller. Det er dere som er kortsiktige, svarte Støre.

– Handler ikke bare om penger

Ap vil innføre eiendomsskatt i Oslo for å finansiere en bedre eldreomsorg, noe Høyre mener er unødvendig.

– Å vente til utpå 2020-tallet er for sent. Ap i Oslo er ærlige og sier at for å få til dette innfører vi en moderat eiendomsskatt. 50 kommuner har gjort det siden denne regjeringen tok over, sier Støre.

– Vi mener vi kan styrke eldreomsorgen uten å sende regningen til de som må skaffe seg en bolig. Det handler om kvalitet og kunnskap, og en trygghetsstandard. Det handler ikke alltid bare om penger, men om godt lederskap og de gode ideene og løsningene, sa Solberg.

Solberg mener skattelettene i selskapsskatten er helt nødvendige for at norske bedriftseiere skal kunne konkurrere med andre land.

– Vi er inne i en stor omstilling som land, og må tørre å gjøre de grepene som skaper nye arbeidsplasser, sier hun.

Det ble registrert 124.000 arbeidsledige i juni, og Ap har foreslått en tiltakspakke på 2,5 milliarder kroner. Solberg mener det er for lite, og varsler langt flere tiltak i statsbudsjettet for 2016.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger