Normal

Bekymret for Hagas helse

Flere av Åslaug Hagas partifeller er nå meget bekymret for hennes helse, noen råder henne til å gå av som statsråd.

Senterpartiets nestleder, Lars Peder Brekk

Senterpartiets nestleder, Lars Peder Brekk, er bekymret for Åslaug Hagas helse

Foto: ALEKSANDER NORDAHL / Scanpix

- Haga er i en alvorlig situasjon helsemessig, sier parlamentarisk leder Lars Peder Brekk i Senterpartiet til Adresseavisen.

Uttrykker forståelse

En partifelle som skal være tett på Haga har uttrykt bekymring overfor avisen.

– At hun trekker seg av helsemessige årsaker er absolutt en sannsynlig utgang. Når det nesten er fare for ditt eget liv må du tenke på deg selv og dine nærmeste. Det er få ting som er så viktige at de er verdt å sette livet på spill for, sier vedkommede.

Han forteller at flere i partiet nå råder henne til å gå av.

– Vi er glad i Åslaug og oppriktig bekymret for hvordan dette påvirker henne. Jeg tviler på at noen i partiet råder henne til å bite tennene sammen og fortsette kampen.

- Dette er en heksejakt

Etter det NRK erfarer er det fortsatt noen av fylkeslederne i Senterpartiet som mener at Haga ikke er svekket som politiker. Laila Tryde, fylkesleder i Buskerud, synes ikke Åslaug Haga må gi seg.

Åslaug Haga

Teksten fortsetter under bildet

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Frontfigur for Sp i Trondheim, Tone Sofie Aglen, ber om at Haga får fred.

– Åslaug fortjener ikke at Akersgata har bosatt seg på Ås. Det vi har sett de siste ukene minner mest om en heksejakt. Men alle, ikke minst hun selv, er tjent med at alt kommer fram nå, sier hun.

Kritiserer regjeringen

Også de fleste politiske kommentatorene mener at Hagas tillit som politiker er så svekket at hun må gå av. Samtidig er Venstreleder Lars Sponheim svært kritisk til at de uavklarte spørsmålene rundt Haga blir stående ubesvart helt til hun blir friskmeldt. Han sier til Dagbladet at regjeringen og statsminister Jens Stoltenberg har et problem.

LES OGSÅ: - Haga svekker regjeringen

Jens Stoltenberg har tidligere denne uken sagt at han har vært opptatt av at Haga bidrar til at alle spørsmål overfor ligningsmyndighetene og bygningsmyndighetene blir avklart.

Men onsdag kveld hadde statsministeren fortsatt ikke mottatt noen redegjørelse.

– Min oppgave er å forsikre meg at dette blir avklart overfor myndighetene. Det blir helt feil om Statsministerens kontor skulle begynt å være lignings- eller bygningsmyndighet for brygger og stabbur. Jeg skal håndtere at saken blir avklart, sier Stoltenberg og la til at avklaringen skal komme så raskt det lar seg gjøre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger