Hopp til innhold

- Jeg burde ikke brukt det ordet

I dag beklaget Arbeiderparti-politikeren Truls Wickholm at han i valgkampen har kalt Frp et rasistparti.

Stortingsrepresentant Truls Wickholm (Ap).
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Jeg burde ikke brukt det ordet, sa Wickholm i Politisk Kvarter i NRK P2.

Hør: Angrep på Frp i skoledebattene

Hør: Wickholm ber om unnskyldning

Frp ikke helt fornøyd

Fremskrittspartiet godtar ikke uten videre beklagelsen fra Wickholm, som sitter på Stortinget som vararepresentant for statsministeren.

Partiet har gjort opptak av skoledebattene der Wickholm har deltatt, og generalsekretær Geir A. Mo sier at Ap-representanten ved flere anledninger har kalt Fremskrittspartiet rasistisk:.

Opptak av Wickholms innlegg som NRK har fått tilgang til, lyder blant annet slik:

- Om du bruker stemmeretten din, må du velge side: En regjering som sier nei til rasisme, eller en regjering med et parti som sprer rasisme.

Eller:

Hvis du i Frp virkelig mener det du sier, skal du melde seg inn i et parti med færre drittsekker.

Eller:

Om du stemmer på Lille-Høyre, Kristen-Høyre, Onkel-Høyre eller "nei-til-neger-høyre", så blir resultatet mer Frp-politikk.

- Ganske stygt

- Det er ganske stygt, sier generalsekretær Mo.

- Jeg blir opprørt over at en stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet kan gå rundt fra skole til skole og påstå at landets nest største parti, og det største opposisjonspartiet, er et rasistisk parti, sier han.

- Hvis jeg har bidratt til å skape et inntrykk av at Fremskrittspartiet er et rasistisk parti, beklager jeg det, sa Wickholm i Politisk Kvarter i NRK i dag.

- Hvorfor sier du det da?

Spissformulerer seg

- Det jeg har ment å si, er at Frp gjennom mange år har kommet med uttalelser som er svært negative om innvandrere, asylsøkere og flyktninger. Så er det kommet uttalelser som gjør integrering vanskelig, som ikke er med på å bygge ned barrierer i samfunnet, og som i verste fall kan være med på å spre fremmedfrykt.

Wickholm sier også at en i en skoledebatt spissformulerer seg.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger