Behring Breivik viste hvordan han drepte på Utøya

Anders Behring Breivik virket rolig og uberørt da han i detalj viste og forklarte politiet hvordan han gjennomførte massakren på Utøya, skriver VG.

Terrorsiktede Anders Behring Breivik på vei fra retten til politihuset

Anders Behring Breivik skal ha vært tilbake på Utøya i dag. Her er han fotografert på vei fra retten til politihuset.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen / SCANPIX

Terrorsiktede Anders Behring Breivik var lørdag tilbake på Utøya for å vise politiet hvordan han utførte drapene på 69 mennesker.

Han ankom i følge med tungt bevæpnet politi ferjeleiet ved Utvika litt over klokken 14 lørdag. Det bekrefter politiet i en pressemelding lørdag kveld.

Han ble deretter fraktet over til Utøya med MS Thorbjørn, den samme båten han fikk skyss med da han kom til øya fredag 22. juli, skriver VG Nett.

Åtte timers rekonstruksjon

Da følget ankom Utøya startet Breivik - med et tau festet til kroppen - å forklare hvordan han gjennomførte hvert enkelt drap.

Rekonstruksjonen skal ha vart i åtte timer. Ifølge forsvarer Lippestad skal han huske hver enkelt episode godt.

To sivile polititjenestemenn filmet rekonstruksjonen slik at den senere kan legges fram i retten.

Regjeringskvartalet

Anders Behring Breivik er ansvarlig for å ha detonert en bombe i Regjeringskvartalet i Oslo som drepte åtte mennesker. Høyblokken og store deler av området rundt ble rammet av den kraftige bombeeksplosjonen. Ødeleggelsene sett fra Grubbegata, som går igjennom Regjeringskvartalet.

Foto: Morten Holm / SCANPIX

Simulerte skudd

Politihelikopteret, som sto på bakken da Breivik skjøt ned AUF-ungdommene 22. juli, var i lufta over Utøya mens rekonstruksjonen pågikk.

Ett av formålene skal ha vært å sikre at det ikke lå folk i skjul som hadde funnet ut hva som foregikk og ønsket å hevne seg på den terrorsiktede.

Ved flere anledninger under rekonstruksjonen er Breivik synlig på lang avstand. Minst to ganger gjør han bevegelser med hendene som om han holder et skytevåpen og fyrer av.

Ingen la merke Behring Breivik

Det var også lørdag mange skuelystne som stoppet langs veien for å legge ned blomster og minnes ofrene på Utøya. Ingen skal ha lagt merke til at den terrorsiktede satt i en av bilene som kjørte ned til ferjeleiet, skriver NTB.

Rekonstruksjonen var første gang Anders Behring Breivik var ute utenfor fengselet siden han ble pågrepet for tre uker siden.

Først utpå kvelden var Breivik tilbake ved ferjeleiet i Utvika, og litt etter klokka 22 ble han kjørt bort.

Utøya

Anders Behring Breivik skjøt og drepte 69 mennesker, hovedsakelig tenåringer, på AUFs sommerleir på Utøya 22. juli. Dette bildet er tatt av en NRK-fotograf fra et helikopter over Utøya idet 32-åringen forlater odden på Utøya med senket våpen. Rundt ham ligger det flere lik.

Foto: Marius Arnesen / SCANPIX
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger