Begge leire tror på seier

Mens Ola Borten Moes leir sier forspranget hans har økt, sier Anne Beathe Tvinnereims støttespiller at hun ligger et hestehode foran i kampen om nestledervervet i Senterpartiet..

Montasje Ola Borten Moe og Anne Beathe Tvinnereim

Ola Borten Moe fra Sør-Trøndelag og Anne Beathe Tvinnereim fra Akershus kjemper om plassen bak Trygve Slagsvold Vedum.

Foto: NTB Scanpix

Vårens politiske såpeopera nærmer seg finalen, i morgen avgjør 304 Senterparti-delegater hvem som blir partiets nye ledertrio. Ola Borten Moe og Anne Beathe Tvinnereim kjemper til målstreken om hvem som skal bli 1. nestleder i Senterpartiet.

Dagen før Senterpartiets landsmøte krangler de to leirene om hvem som leder.

Jostein Grande

Fra Verdal i Nord-Trøndelag mobiliserer Grande for Ola Borten.

– I går fikk jeg siste oppdatering, det ser veldig bra ut for Ola, sier Jostein Grande fra Verdal i Nord-Trøndelag, Ola Borten Moes våpendrager og allierte.

– Flere usikre har vendt seg mot Ola

Jostein Grande har brukt mye tid de siste ukene på å telle stemmer for Moe. Senest i dag har han og Moe hatt telefonkontakt.

– Det er mellom oss hva vi snakket om, sier Grande, når NRK spør om innholdet i samtalen. Men Grande vil gjerne fortelle at det blåser Ola Borten Moes vei i dagene før landsmøtet.

– Forspranget til Ola har økt, sier Grande.

Ifølge Grande har åtte nye delegater fra to fylkeslag bestemt seg for Ola Borten Moe de siste dagene. Dette skal være delegater som tidligere var usikre på hvem de støtter.

Etter Grandes estimater er det nå 160 - 180 delegater som vil stemme for Ola Borten Moe som første nestleder.

– De er feilinformerte

En telefon til Tvinnereim avslører at ikke alle i partiet har tillit til trøndernes opptelling.

– Alt tyder på at tilnærmet dødt løp så langt, det er ekstremt jevnt, sier Anne Beathe Tvinnereim, som ber oss ringe John André Storebø.

For i Oslo har John André Storebø også telt stemmer de siste ukene.

– Våre beregninger viser at Anne Beathe er et hestehode foran, sier Storebø, som mobiliserer for Tvinnereim helt til landsmøtet er satt.

Ifølge hans beregninger er kampen mellom de to nestlederkandidatene langt i fra avgjort, da mange delegater har uttrykt at de fremdeles er usikre.

– Det kan virke som noen feilinformerer. Folka til Ola Borten Moe forsøker å skape et mediebilde av at han står sterkest, men våre tall sier noe annet, sier Storebø. Etter hva Storebø kjenner til er 10-15 delegate fremdeles usikre, det kan være nok til å vippe flertallet.

Vinn eller forsvinn for Moe

Fra Verdal erkjenner Grande at det er i landsmøtesalen at valget avgjøres.

– Klart det er landsmøte som avgjør og det er ikke sånn at vi er helt sikre på at Ola vinner. De siste bestemmer seg først når talene holdes, men vi erfarer at oppslutning om Ola har økt over hele landet. Fra alle fylker er det delegater som støtter ham, bortsatt fra Oslo og Sogn- og Fjordane, sier Grande.

Mens Ola Borten Moe har vært stortingsrepresentant, statsråd og nestleder, har Tvinnereim vært politisk rådgiver, statssekretær og sentralstyremedlem.

Konkurrenten hennes har gjort det klart at han kun stiller til gjenvalg som 1. nestleder. Dersom Ola Borten Moe taper, forsvinner han ut av rikspolitikken.

Tvinnereim på sid side at uttalt at hun også har aktuell som partiets 2. nestleder.

Dagens Sp-nestleder, Trygve Slagsvold Vedum, stiller uten motkandidat til ledervervet etter Liv Signe Navarsete.

SISTE NYTT

Siste meldinger