Hopp til innhold

Beate Helland ut av Frp i protest

Bystyrepolitikaren Beate Helland i Kristiansand, som nyleg melde partikollegaen Henning Skumsvoll for seksuelle overgrep, har meldt seg ut av partiet.

Beate Helland

Beate Helland har meldt seg ut av Framstegspartiet.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Beate Helland gjer dette etter at partilaget i Kristiansand har støtta stortingspolitikaren Henning Skumsvoll i denne saka. I eit brev til styret i Kristiansand Frp i dag skriv ho følgjande:

«Jeg melder meg herved ut av partiet.

Henning Skumsvoll

Hennings Skumsvoll har fått full støtte av Kristiansand Frp.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Jeg fikk nettopp brevet fra styret hvor det kun uttrykkes at dere har mottatt mine henvendelser og at styret er orientert. Det inviteres over hodet ikke til samtale eller møte, og ingen i styret vil uttale seg om hva som ble vedtatt eller sagt. Dette opplever jeg som en total utfrysing. Et slikt parti vil jeg over hodet ikke ha noe mer med å gjøre.

Det viser et parti som ikke tar selvkritikk, og som ikke tar overgrep på alvor».

LES OGSÅ: – Politikere må tåle mer

LES OGSÅ: - Nå må snart Frp lære

- Skammeleg framferd

Ho skriv vidare i brevet at ho opplever det utruleg skuffande at partigruppa støttar ein mann som har vedgått skammeleg framferd overfor henne. Ho viser også til eit utspel frå partikollega Sissel Andersen i avisa VG sist onsdag, eit utspel ho meiner er ugjenoppretteleg for samarbeidet.

Andersen sa til avisa at ho såg på dette som ein personleg tragedie, og at Helland ikkje takla nederlaget i nominasjonskomiteen. Ho sa også at partileiinga i Kristiansand støtta Henning Skumsvoll 100 prosent.

- Lagt fram fakta

Det heiter vidare i brevet:

«Jeg minner om at jeg kun har lagt frem fakta i saken og uttrykt min skuffelse over ledelsens håndtering. Jeg har ikke hengt ut noen i Kristiansand. Dersom jeg tolker brevet feil får dere ta kontakt, men det er nå gått mange dager og deres taushet sier sitt».

Politiet har lagt bort saka på grunn av mangel på bevis.

LES OGSÅ: Advokat avviser voldtektsanklagene

LES OGSÅ: – Dette er en dårlig dag

LES OGSÅ: Sex-anmeldelse i Frp

AKTUELT NÅ