Hopp til innhold

Barnekunstmuseet til Googles nettgalleri

Barnekunstmuseet i Oslo er innlemmet i Kulturinstituttet til Google – det betyr at hele verden nå kan beundre museets kunst på Internett.

Barnekunstmuseets galleri på Google Art

Et eksempel fra Barnekunstmuseets store galleri på Google Art's Cultural Institute.

Foto: Fra nettgalleriet til Google Cultural Institute

Det internasjonale barnekunstmuseet i Oslo blir holdt opp som en pionerinstitusjon i Googles galleri, som skryter av verdens første og hittil eneste museum som bare konsentrerer seg om kunst laget av barn og ungdom.

Angela Goldin

Direktør ved Barnekunstmuseet synes det er spennende at museet er tatt opp i Google Arts.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

– Dette er veldig stort, og spesielt for oss. Det at vi er en del av listen tydeliggjør en viktig og interessant nyanse. Med dette får vi en kunstnerisk aksept som det ligger en stor ære og prestisje i, sier direktør ved det internasjonale barnekunstmuseet, Angela Goldin, til NRK.no.

Hun synes det er veldig spennende at Barnekunstmuseet er tatt opp i Google Arts, og forteller at de var gjennom en søkeprosess i forkant.

– I mars, tre måneder etter at vi søkte, fikk jeg en overraskende mail fra Google. De syntes det ville være fantastisk og unikt om vi kunne bli en del av dette kunstneriske fellesskapet. Google-teamet har sagt at de synes det er forfriskende å ha barnekunsten som tilskudd til de andre museene som er representert, sier Goldin.

Til inspirasjon

«At Lille Frøens vei in Oslo you can see the world through children's eyes and understand how children's art is a bearer of esthetical values», heter det i Googles presentasjon av Barnekunstmuseet.

Goldin tror dette kan være et startskudd eller til inspirasjon for andre som jobber for og med barn og unge. Hun er overveldet over responsen de har fått etter det hun kaller beskjeden annonsering på blant annet Twitter.

– I etterkant av dette har vi fått henvendelser fra Sør-Afrika, Singapore og USA, og det har bare vært positive tilbakemeldinger og gratulasjoner, sier hun.

(Saken fortsetter etter tweeten)

Laster Twitter-innhold

Bidrag fra 180 nasjoner

Foreløpig er 112 kunstverk fra Barnekunstmuseet stilt ut i Kulturinstituttet til Google.

– Det har vært veldig vanskelig å plukke ut. Det som er interessant er at kunsten viser et bredt spekter tematisk, kunstnerisk, stilmessig og aldersmessig. I Google Arts har vi kunstverk fra alle fem kontinenter, hvor den yngste kunstneren er tre år, mens den eldste er atten, sier Goldin.

Barn fra mer enn 180 land har bidratt til museets samling i løpet av de 27 årene det har eksistert.

Bare tre andre norske museer har havnet i Google Art project, Nasjonalmuseet, Munch-museet og Hallingdal museum. I tillegg til ikke helt ukjente Eremitasjen i Sankt Petersburg, Musée de 'Orsay i Paris, MoMA i New York – og 278 andre.

Og siden det jo er Googles galleri, kan du også få en 360-graders videoomvisning i museet, og stoppe og plukke ut bilder du vil se nærmere på.

Barnekunstmuseet på Google Art

Du kan også ta en rundtur i selve Barnekunstmuseet på Google Art-galleriet.

Foto: Google's Art Project

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger