NRK Meny
Normal

Barnehageansatt på Romerike siktet for overgrep

En ansatt i en barnehage på Romerike er siktet for seksuelt overgrep mot ett barn, opplyser Øst politidistrikt. Den ansatte, som avviser anklagene, er suspendert fra jobben.

Politiadvokat Kristine Kiær

ETTERFORSKER: Politiadvokat Kristine Kiær sier de ser svært alvorlig på saken de etterforsker. Foreldre er bekymret og redde, sier hun.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Overgrepet skal ha skjedd mot et barn som gikk i barnehagen, men politiet har ikke opplysninger som tilsier at det skal være begått overgrep mot flere barn.

– Dette er en alvorlig sak. En anmeldelse mot seksuelt overgrep i barnehage er en hendelse som må tas på alvor. Foreldre er veldig opptatt av og bekymret for dette. Barn skal være trygge i barnehagen, sier politiadvokat Kristine Kiær til NRK.

Ikke fengslet

Politiet understreker de at de er i startfasen av etterforskningen, og at det vil ta tid før de får full oversikt. De gjennomgår nå beviser og foretar avhør.

Det er gjennomført flere avhør i saken, og det er også foretatt tilrettelagt avhør av det fornærmede barnet.

Anmeldelsen kom fra kommunen i forrige uke.

– Vedkommende ble pågrepet, men det var ikke grunnlag for varetektsfengsling. Vi kan ikke holde siktede i varetekt uten hjemmel i lov, opplyser Kiær.

Personen er ikke kjent for politiet fra før, og politiet vil ikke gå ut med kjønn eller alder.

Siktede avviser anklagene

Den siktedes forsvarer, Dag Svensson, sier at klienten avviser anklagene.

– Min klient er avhørt og avviser at det har skjedd noe straffbart, sier Svensson til NRK.

Personen er ifølge forsvareren ikke siktet for tilsvarende forhold tidligere.

Svensson, som ikke vil si hvor lenge vedkommende har jobbet i barnehagen, er ikke kjent med at det skal foretas nye avhør av siktede.

Foreldre er sinte og redde

I går ble holdt informasjonsmøte for foreldre sammen med ledelsen i barnehagen og kommunen der politiet gav informasjon om saken.

– Vi har etablert et samarbeid med barnehagen, opplyser Kiær.

Hun sier det var mange spørsmål på møtet, og mange av dem kunne ikke politiet besvare. De har lav terskel for å bistå foreldre som er urolige.

– Å få en slik beskjed er en voldsom påkjenning. Det setter i gang mange følelser. Foreldre kjenner på fortvilelse, redsel og sinne, sier Kiær.

Etterforskningen ledes av vold- og sedelighetsavsnittet ved Felles kriminalenhet i Øst politidistrikt Romerike, og de vil ikke gi flere opplysninger av hensyn til etterforskningen og hensynet til barnet og den siktedes familier.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger