– Hun ville sørge for at barnet ikke havnet hos meg

NRK har møtt faren i barnefordelingssaken Inga Marte Thorkildsen har blandet seg inn i. Han mener statsråden har opptrådt uprofesjonelt, og ber noen om å vurdere hennes stilling.

Video Barnefar kritiserer Inga Marte Thorkildsens innblanding

VIDEO: Barnefaren mener Inga Marte Thorkildsen forsøkte å sørge for at barnet ikke havnet hos ham.

– Det har vært fem ganske tøffe år, både med beskyldningene som har vært rettet mot meg og prosessen i seg selv, forteller barnefaren i et møte med NRK.

Politiet avsluttet etterforskning

Han ble etter en flere år lang prosess gjennom rettssystemet tilkjent hovedomsorgen for sitt barn. Politiet har ingen planer om å gjenoppta etterforskningen rundt beskyldningene mot ham.

De siste dagene har det imidlertid kommet fram at barne-likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen valgte å gripe direkte inn i denne saken høsten 2011.

Hun skal ha tatt kontakt med etterforskeren og presentert seg som stortingsrepresentant. Hun ba deretter politiet om å gjennomføre nye avhør av barnet.

– Jeg må jo ærlig innrømme at jeg stiller store spørsmålstegn ved om en person med så dårlig vurderingsevne og dømmekraft er egnet til å sitte i en statsrådsposisjon, sier barnefaren til NRK.

Les mer: Presset politiet i incestsak

– Har fått tilbud om å snakke med meg

Inga Marte Thorkildsen

Inga Marte Thorkildsen ville ha politiet til å gjennomføre nye avhør av et barn i en barnefordelingssak.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Thorkildsen selv har forklart i Dagbladet at hun ikke forsøkte å påvirke sakens utfall, heller ikke presse politiet, men at hun spurte om de kunne vurdere å la barnet forklare seg på barnehuset.

Barnets far mener hun har gått langt over streken.

– Hun har vært med på å iscenesette, regissere tiltak og aktiviteter for å sørge for at barnet ikke skulle bli overført til meg, til tross for en dom og vurderinger fra barnevernet som tilsier at barnet skulle akkurat det.

Ifølge barnefaren har ikke Thorkildsen vært interessert i å høre hans versjon av saken.

– Hun har fått tilbud om å snakke med meg, noe hun ikke har villet gjøre. Hun har ikke vært interessert i å høre på vår versjon i det hele tatt. Det er en ensidig informasjon statsråden har sittet på.

– Hun mangler selvinnsikt

Senest i går fortsatte Thorkildsen sitt engasjement i denne ene barnefordelingssaken, på sin egen Facebook-side. Her har hun også lagt ut diagnosen til det sju år gamle barnet.

Les mer: Statsråd la ut 7-årings diagnose

Barnefaren mener hun som statsråd burde visst bedre enn å bruke sosiale medier som sitt forsvarsverk. Dette er taushetsbelagt informasjon, understreker han.

– Jeg synes det er ganske hårreisende. Hun ser ikke ut til å hverken akseptere eller respektere at de som er satt til å ivareta rettssikkerheten vår, gjør en god nok jobb.

Thorkildsen uttalte i går at hun ikke mener at hun burde be om unnskyldning for dette. «Jeg var såpass bevisst og forsiktig i min kontakt med politiet», sier hun.

Les mer: - Prøvde ikke å presse politiet

– Noen bør vurdere hennes stilling

– Slik hun fremstår så mangler hun en selvinnsikt og det ser nesten ikke ut til at hun har evnen til å være ydmyk i forhold til det hun har gjort. Det å kunne innrømme at hun faktisk har tråkket langt over streken i den rollen hun innehar som stortingspolitiker og statsråd, sier barnefaren.

Han sier at han ikke søker noen personlig unnskyldning fra Inga Marte Thorkildsen.

– Men det er kanskje andre som bør vurdere om hun er den rette personen i statsrådstillingen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger