Det sier flere kilder i de kurdiske selvstyremyndighetene til NRK. Ingen av kildene ønsker å bli sitert med navn.
– De er fengslet, forteller en sentralt plassert person i selvstyremyndighetene til NRK. Vedkommende ønsker ikke å si noe mer om bakgrunnen for fengslingen.
En person i leiradministrasjonen sier også til NRK at kvinnene for tiden sitter fengslet.
Søstrene har sittet inne i minst fire uker. Da NRK var i leiren Roj i starten av desember i fjor, var kvinnene arrestert. NRK var da i kontakt med kilder i området, som fortalte dette.
Søstrene satt også fengslet i slutten av forrige uke. Kvinnene har til sammen tre barn, som trolig også sitter i det samme fengselet.
– Sammenstøt mellom kvinner og soldater
Interneringsleiren Roj ligger nordøst i Syria, nær grensen til Irak. Her er kvinner med tilknytning til IS og deres barn internert.
Rundt 2500 personer blir holdt i teltleiren, som er styrt av de kurdiske selvstyremyndighetene som har kontroll over området.
Ifølge organisasjonen Redd Barna var det sammenstøt mellom soldater og kvinner i slutten av november eller begynnelsen av desember. Organisasjonen fikk ikke lov til å arbeide i leiren i tre dager.
Sonia Khush i Redd Barna forteller at organisasjonen ble stengt ute fra Roj-leiren i tre dager.
Foto: Redd Barna– Vi har også hørt at det var bråk mellom sikkerhetsstyrker og kvinner, men vi var ikke i leiren da operasjonene skjedde, sier Sonia Khush til NRK. Hun er Syria-direktør for Redd Barna.
– Årsaken og hva som faktisk skjedde vet vi ikke, men vi var glade da vi fikk tillatelse til å starte opp igjen med aktivitetene våre, sier Khush. Redd Barna har skoleaktiviteter i leiren.
NRK vet ikke om pågripelsen av de norske kvinnene har direkte sammenheng med bråket i leiren.
Det har vært bråk mellom soldater og flere kvinner som er internert i leiren Roj i Syria.
Foto: Mohammed Alayoubi / NRK– Bråk etter ransaking
En annen kvinne som er internert leiren forteller også til NRK at det skal ha vært konfrontasjoner mellom soldatene som bevokter Roj og noen av kvinnene.
NRK har kontaktet Utenriksdepartementet med spørsmål om de har gitt konsulær bistand til de norske statsborgerne.
Kommunikasjonssjefen i UD, Trude Måseide, skriver i en SMS til NRK at UD ikke har en kommentar til saken.
Begge søstrene er terrorsiktet av Politiets sikkerhetstjeneste.
Foto: Gunnar Bratthammer / NRKTerrorsiktet
De to søstrene er siktet av Politiets sikkerhetstjeneste for deltagelse i en terrororganisasjon. Søstrene reiste til Syria i 2013, da de var tenåringer. Der knyttet de seg til den brutale terrorgruppa IS.
I et intervju med NRK i oktober sa kvinnene at de ønsket å komme tilbake til Norge.
– Vi vil tilbake til familien nå. Det er ikke noe liv her. Det er ingen fremtid her, sa en av søstrene.
- Les også: