NRK Meny
Normal

Avviser Munch-forhandlinger

Justisminister Knut Storberget (Ap) har svart Frp at han ikke er kjent med at forhandlinger ledet til funnet av "Skrik" og "Madonna".

Justisminister Knut Storberget
Foto: Cornelius Poppe, Poppe, Cornelius / Scanpix

For to uker siden sendte Frp et brev til justisminister Knut Storberget med krav om svar på om det var forhandlinger med kriminelle som ledet til funnet av de stjålne Munch-maleriene "Skrik" og "Madonna".

Svaret fra justisministeren kom i dag.

- Slik svaret er formulert ser det ut til at justisministeren avkrefter at det har vært ført forhandlinger i denne saken, sier Jan Arild Ellingsen, Frps justispolitiske talsmann, i en pressemelding.

I brevet svarer justisministeren at han ikke er kjent med at det har vært ført forhandlinger, men viser samtidig til svaret fra påtalemyndigheten, som sier det ikke har vært ført forhandlinger om straff.

 

Munch-maleriene "Madonna" og "Skrik" etter at de ble gjenfunnet 31. august.
Foto: Munch-museet, Munch-museet / Richard Jeffries / handout

 

I brevet skriver Storberget også at det ikke har vært noen form for forhandlinger om soningsvilkår.

- Dersom det skulle vise seg at det likevel har vært ført forhandlinger, er dette i så fall en alvorlig sak for både riksadvokaten og justisministeren. Det er utenkelig at ingen av dem har vært informert dersom det har vært ført forhandlinger, sier Ellingsen.

De to maleriene ble stjålet 22. august 2004. Etter to års etterforskning kom maleriene politiet i hende 31. august 2006.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger