NRK Meny
Normal

Avviser kritikk av sikkerheten

Det er brutt ut åpen konflikt mellom forsvarssjef Sverre Diesen og offiserer som trener og leder de norske soldatene som sendes til Nord-Afghanistan.

Forsvarssjef Sverre Diesen

-Tøvete, sier forsvarssjef Sverre Diesen om kritikken av sikkerheten i Maimana.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Offiserene anklager Forsvarsledelsen for å rive vekk sikkerheten rundt soldatene i den utsatte basen Maimana på grunn av det de kaller dramatiske kutt i mannskaper og utstyr.

De anklager forsvarsledelsen for svik "mot oss på bakken", noe forsvarssjef Sverre Diesen karakteriserer som det rene tøv, skriver Aftenposten.

HØR: - Uriktig, sier Diesen om kritikken

Rune Solberg

Rune Solberg støtter offiserene.

Foto: Rune Thomas Ege, Forsvaret / SCANPIX

Støtter offiserene

Men sjefen for Telemark Bataljon, Rune Solberg, støtter offiserene og sier at situasjonen er stadig mer presset i Nord-Afghanistan og at dette gir behov for økt beskyttelse.

– Så lenge vi har hatt overlegne våpen, har vi unngått tap. Stiller vi i duell med Taliban på like fot, er det en blanding av flaks og dyktighet som avgjør om liv går tapt. Og mens våre motstandere har ført krig i dette området i lang tid, må våre som kommer til Afghanistan, lære området å kjenne fra grunnen av, sier Solberg.

- Får flere folk

Det var i går befal i Telemark Bataljon gikk ut med uvanlig krasse angrep på Forsvarsdepartementet og den militære ledelsen.

Befalet er om kort tid på plass i den «norske» leiren i Maimana, der utrykningsstyrken nå overtas av Tyskland samtidig som tunge norske våpen settes på lager.

Men Diesen avviser altså kritikken og sier også at basen i Maimana får tilført flere folk enn den har i dag, og at de tyske soldatene som overtar utrykningsstyrken, også har tunge våpen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger