NRK Meny
Normal

Avviser at Frp har gjort noe galt

Frp-leder Siv Jensen sier at partiet vil videreformidle enhver form for informasjon om kriminelle handlinger til politiet, men vil ikke svare på om hun visste om beskyldningene mot Trond Birkedal.

Video Birkedal og partiledelsen i Frp

Trond Birkedal

Trond Birkedal.

Foto: Frp

Frp har i kveld sittet i et møte på Stortinget etter at siktelsen mot Trond Birkedal ble utvidet til å gjelde seksuell omgang med barn under 16 år.

– Møtet handlet om ny informasjon som vi vil videreformidle til politiet. Når vi velger å svare media handler dette om at dette er en alvorlig sak, som omhandler mange personer. Da er det vår jobb å prøve å holde hodet kaldt og hjertet varmt, sier Siv Jensen til NRK.

Partilederen svarte imidlertid ikke på om noen i partiledelsen visste om det angivelige overgrepet før saken ble kjent i media. Det gjorde heller ikke partiets generalsekretær Geir Mo da han i Aktuelt på NRK 2 tirsdag ble spurt gjentatte ganger om han eller andre i ledelsen hadde fått noen bekymringsmeldinger om Birkedal.

Flere fornærmede

Birkedal erkjenner at han har filmet flere personer hjemme hos seg selv uten at de var klar over det, og i dag ble siktelsen altså utvidet.

– Det er snakk om flere fornærmede, men jeg vil ikke si noe om antallet, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma.

I dag hevder bistandsadvokat Hege Salomon at partiledelsen Frp ved Geir A. Mo kjente til Birkedals angivelige seksuelle omgang med mindreårige lenge før det ble kjent.

Video 5ea71f7f-cccb-4c23-8e0e-a7f8bed12f7d.jpg

VIDEO: Siv Jensen sier Frp bistår politiet i saken.

– Frp får fra tid til annen kjennskap til informasjon som vi håndterer etter vårt regelverk. Vi prøver å undersøke hva de omhandler, og når det foreligger påstander om kriminelle handlinger er vårt klare råd i alle sammenhenger å melde fra til politiet, sier Jensen.

– Hvis det senere viser seg at noen ikke har blitt tatt på alvor, er jeg den første til å beklage det, sier hun.

Trakk seg

Birkedal, som var kandidat til ordførervervet i Stavanger, trakk seg fra alle verv etter at siktelsen ble kjent.

Både Siv Jensen og Frps generalsekretær Geir A. Mo har tidligere uttalt at de er forferdet over saken.

– Det er bra at vedkommene har trukket seg fra alle verv i partiet, og at politiet nå etterforsker saken, ellers kan jeg bare si at jeg er skuffet og lei meg, sa Jensen tirsdag.

Under det siste av to avhør samtykket Birkedal tirsdag til to ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud. Dette trådte i kraft fra onsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger