Avviser anklager fra styret i Islamsk Råd

Den ansatte i sekretariatet i Islamsk Råd Norge stiller seg uforstående til anklagene som er rettet mot han. Hele styret gått av i protest etter at oppsigelsen ikke ble vedtatt.

Ghulam Abbas post på Facebook

STRID: Styreleder i Islamsk Råd Norge, Ghulam Abbas, postet dette Facebook-innlegget etter det ble kjent at hele styret trekker seg grunnet en personalkonflikt. I innlegget anklager Abbas en av de ansatte for å spre usannheter om organisasjonen.

Foto: Skjermdump fra Facebook

Hele styret i Islamsk Råd Norge har trukket seg etter åpen strid om styrets håndtering av en personalkonflikt i sekretariatet.

Det kom frem søndag, etter at den nå avgåtte styrelederen Ghulam Abbas postet et Facebook-innlegg der han beskyldte en ansatt i organisasjonen for å ha svekket Islamsk Råds omdømme.

Styrelederen og organisasjonens styre ønsket å gi mannen i sekretariatet sparken, men gikk i stedet selv av sammen med resten av styret etter at Rådsmøtet meldte sin mistillit lørdag.

Advokat: – Fabrikkerer påstander

– Vi mener det er grunnlag for å si at styret har fabrikkert en oppsigelsesgrunn mot min klient, sier advokat Bernt Heiberg til NRK. Han representerer den ansatte styret ønsket å si opp.

Heiberg sier klienten stiller seg uforstående til påstandene om at han har skadet organisasjonens omdømme.

Advokat Bernt Heiberg

AVISER ANKLAGENE: Advokat Bernt Heiberg mener det er grunnlag for å si at styret i Islamsk Råd Norge har fabrikert påstander for å få klienten hans oppsagt.

Foto: Anders Brekke / NRK

Før ansettelsessaken kom opp i Rådsmøtet lørdag, var Heiberg og den ansatte til to drøftingsmøter med styret. Heiberg mener årsakene til oppsigelse ikke har blitt skissert skikkelig.

– Vi har fremdeles problemer med å skjønne hva disse innsigelsene går på, og etterlyser dokumentasjon og konkrete eksempler fra styret, sier Heiberg.

Får fortsette

Da oppsigelsesforslaget ble lagt fram lørdag, brøt det ut protester fra salen. Rådsmøtet, som er organisasjonens høyeste organ, viste misnøye med styrets beslutning om å gi vedkommende sparken.

Medlemmene ville ha vedkommende tilbake i stillingen.

– I dette rådsmøtet opplevde vi dessverre at rådet er blitt et sted der de som brøler høyest, vinner frem. Disse menneskene ville ha vedkommende tilbake i stillingen, skrev Abbas etter møtet.

Vil ikke kommentere saken

Ghulam Abbas

GÅR AV: Ghulam Abbas har trukket seg som styreleder i Islamsk Råd Norge etter en personalstrid i organisasjonen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Abbas har nå fjernet Facebook-innlegget der han kritiserer den ansatte i sekretariatet for å ødelegge for Islamsk Råds omdømme.

Han vil ikke kommentere det, eller svare på Heibergs kommentarer om fabrikering av påstander og maktkamp i organisasjonen.

– Dette er en personalsak, og vi har bestemt oss for at vi ikke vil kommentere den noe mer i media, sier Ghulam Abbas til NRK.

Glad for støtte

Som følge av uenigheten med Rådsmøtet har Abbas og de resterende styremedlemmene besluttet å gå av. Heibergs kleint får fortsette.

– Min klient er svært glad for støtten og tilliten han fikk fra Rådsmøtet. Han er helt klar på at han har lagt ned en betydelig innsats og gleder seg til å samarbeide med det nye styret som nå kommer på plass, sier Heiberg.

Inntil organisasjonen skal velge nytt styre, sitter et midlertidig arbeidsutvalg som fungerende styre de neste månedene.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger