Avslutter fødselspermisjonen i Debatten på NRK

Knut Arild Hareide har vært borte fra jobben som partileder i tre uker. I kveld gjør han «comeback». – Man blir alltid litt usikker, sier Hareide.

Knut Arild Hareide med nyfødt sønn 12. mai 2014

Knut Arild Hareide fikk sitt andre barn 12. mai.

Foto: Privat

– Det er fantastisk når man blir pappa og får muligheten til å koble av og oppdage at det finnes viktigere ting enn hva som skjer i en stortingsdebatt eller Dagsnytt 18 på NRK.

Partileder Knut Arild Hareide i KrF krever å bli trodd på at det er akkurat det han har gjort; slappet av.

Noe av det han har gått glipp av, er eget partis landsmøte.

Slutt på pausen

– Det var spesielt. Å ikke være der. Samtidig må jeg si at partiet har klart seg nesten for godt uten meg. Jeg tror nok jeg har savnet KrF mer enn de har savnet meg i disse ukene, sier Knut Arild.

Nå er det imidlertid slutt på avslappingen.

For i dag, på sin siste dag i permisjon, tyvstarter Knut Arild i Debatten på NRK1.

Og han gleder seg.

– Nervene er under kontroll, men man er alltid litt usikker når man har vært borte en stund. Det krever ekstra grundige forberedelser, så det har jeg brukt den siste fridagen min på, sier Knut Arild før han fortsetter:

– Partilederdebatter er alltid viktige, og dette er den siste av denne type debatter før sommeren. Jeg tenker også at dette er litt starten på valgkampen inn mot et veldig viktig kommune- og fylkestingsvalg som KrF har store forventninger til. Jeg tenker også at vi kommer til å snakke om det som kommer til å prege denne valgkampen i debatten i kveld.

Permisjons-rusten borte på fem minutter

Vi er fem minutter ut i intervjuet. Det er akkurat så lang tid det har tatt å pusse permisjonsrusten av partilederen, for nå renner det ut:

– Vi må få gjort noe med arbeidsledigheten.

– Vi må se på hvordan vi tar hele Norge i bruk.

– Vi må snakke om hvilke verdier som skal prege vårt samfunn.

Også er det reformer. De kommer tett med den nye regjeringen.

– Jeg er positiv til å ha reformer, og vi støtter mange av dem. Men ikke alle. Vi er skeptiske til reformene som bidrar til sentralisering, sier Knut Arild før han avslutter:

– Min utfordring til Siv Jensen og Erna Solberg er at vi gjerne er med på reformer, men vi må se at vi får en helhet som ikke går utover distrikts-Norge. Den balansen har ikke vært god nok så langt.

Debatten starter klokken 21:30 på NRK1.

.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger