NRK Meny
Normal

Avinor varsler permitteringer

Partene i vekterstreiken har ikke kommet til enighet. Nå varsler Avinor permitteringer som følge av konflikten.

Video Vekterstreiken forblir fastlåst

Video: Vekterstreiken forblir fastlåst

Partene i vekterstreiken møttes hos riksmeklingsmann Kari Gjesteby onsdag klokken 12, men kom ikke til enighet om en avtale. Dermed fortsetter vekterstreiken inntil videre.

Men lørdag kan den være over.

– Vi har kommet frem til at vi skal møtes til et meklingsmøte lørdag klokken 10, og da møter delegasjonene også. Dette baseres på den samtalen vi har hatt idag, sier Gjesteby til NRK.

2500 vektere streiker, og etter planen skal streiken trappes opp mandag.

Les: Derfor streiker vekterne

– Beklager

Nå har Avinor varslet permitteringer som følge av konflikten.

– Vi beklager at vi nå må gå til dette skrittet, men konfliktens omfang og varighet og mulige opptrapping gjør at vi må forberede oss på permitteringer, sier konsernsjef Sverre Quale i Avinor i en pressemelding.

I øyeblikket er det meste av rutetrafikken innstilt ved Kristiansand lufthavn/Kjevik, Ørsta/Volda lufthamn/Hovden, Kristiansund lufthavn/Kvernberget, Harstad/Narvik lufthavn/Evenes, Lakselv lufthavn/Banak, Haugesund lufthavn/Karmøy, Førde lufthavn/Bringeland, Molde lufthavn/Årø, Stokmarknes lufthavn/Skagen og Hammerfest lufthavn på grunn av streiken som startet 12. juni.

Disse flyplassene er rammet av streiken

– Påvirker ikke ambulansene

Avinor sier at permitteringene ikke kommer til å gå utover liv og helse.

– En eventuell permittering av medarbeidere vil ikke påvirke ambulansetjenste, søk og redning. Det vil til en hver tids være tilstrekkelig bemanning for ivareta hensynet til liv og helse, heter det i pressemeldingen.

Les mer:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger