NRK Meny
Normal

Avgjør om det blir åpne høringer

Forsvarsministerens skriftlige redegjørelse om legemangelen for de norske styrkene i Afghanistan blir sendt til  Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i dag.

 

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen må svare Lodve Solholm som mener at Stortinget kan være ført bak lyset når det godkjente å sende soldater til skarpe oppdrag i Afghanistan.

Foto: NRK

Redegjørelsen blir avgjørende for om det blir åpne høringer om saken i Stortinget.

Kontrollkomiteens leder Lodve Solholm fra Fremskrittspartiet mener at forsvarsministeren må oppklare omstendighetene i saken.

HØR: FORUTSETNINGER KAN VÆRE BRUTT

 Forventet bemanning

- Et av de viktigste spørsmålene er kanskje om Stortingets og regjeringens forutsetning for å sende norske soldater til skarpe oppdrag i Afghanistan er oppfylt når dette skjer uten at Saniteten er bemannet slik vi hadde forventet, sier Solholm til NRK.

Komiteen har sendt et brev til forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) og bedt om en redegjørelse om både legedekningen i Afghanistan og om konflikten mellom forsvarssjef Sverre Diesen og den tidligere sjefen for Forsvarets Sanitet, generalmajor Leif Sverre Rosén.

Etter det NRK erfarer, oversendes redegjørelsen til kontrollkomiteeen sent i ettermiddag eller i kveld.

Svarene Anne-Grete Strøm-Erichsen gir komiteen om den omstridte sluttavtalen mellom Forsvaret og Rosén, kan bli avgjørende for om komiteen forfølger saken videre, blant annet med åpne høringer.

- Alt fram fra første stund

- Det er det avgjørende hva forsvarsministeren skriver om saken, sier komitémedlem Per-Kristian Foss (Høyre).

- Ministeren har svart litt varierende på ulike tidspunkter, og det er veldig viktig at en statsråd legger alle opplysninger fram fra første stund og ikke lar seg presse av media fra dag til dag, mener han.

Komiteen vil ta stilling til hva som vil skje videre på sitt møte i morgen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger