AUFs generalsekretær gir seg

Generalsekretær Tonje Brenna ønsker nye utfordringer og stiller ikke til gjenvalg. Politisk rådgiver Bård Flaarønning i AUF takker også for seg.

Tonje Brenna, tidligere Generalsekretær i AUF

Tonje Brenna takker for seg i jobben som generalsekretær i AUF.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Tonje Brenna gir seg etter to år i jobben som generalsekretær i AUF, melder VG Nett.

Jeg har truffet utrolig mange spennende mennesker og spennende oppdrag, sier Brenna til NRK.

Brenna har i likhet med de andre AUF-medlemmene hatt et tøft år. I mai 2012 var hun den første overlevende fra massakren på Utøya som vitnet i terrorrettssaken.

– Det siste året har vært krevende. Men etter fire år i AUF-ledelse så tenker jeg at det er på tide å overlate skuta til andre som er klare til å ta over, sier hun.

Brenna har sittet i AUFs sentralstyre- og arbeidsutvalg siden 2008. Hun har tidligere jobbet som ungdomssekretær i LO i Akershus og Oslo 2009-2010, og som politisk rådgiver i AUF 2007–2008.

Ukjente planer videre

For Tonje Brenna har jobben som generalsekretær i AUF stort sett handlet om 22. juli i tiden etter terrorangrepet.

– Det har vært veldig meningsfylt, sa hun til NRK.no i mai.

Brenna vil ikke røpe fremtidsplanene sine, men sier hun er sikker på at AUF klarer seg godt uten henne nå som hun takker for seg.

– Vi får rett og slett se hva jeg skal finne på videre, sier Brenna til NRK.

Les: Tonje Brenna: – Hørte Breivik rope av glede

AUF-lederens «høyre hånd» slutter

Pressekontakt Bård Flaarønning (23) slutter i AUF-jobben og blir kommunikasjonssjef for organisasjonen MOT, melder VG Nett.

– Jeg har drevet med politikk siden jeg var 15 år, og det har vært en veldig stor del av livet mitt. Så det å ta en pause nå og få nye perspektiver føles riktig og viktig, sier Flaarønning til VG Nett.

Flaarønning har også vært den nærmeste politiske rådgiveren for AUF-leder Eskil Pedersen. Han var den som ringte Pedersen og ba ham om å løpe da massakren startet på AUFs sommerleir på Utøya i fjor.

Trygve Gudmund Harlem Losnedahl tar over Flaarønnings jobb som rådgiver i AUF. Losnedahl er nevøen til tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland og sønn av tidligere justisminister Hanne Harlem.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger