Hopp til innhold

AUF: Kontantstøtten må bort

Skroting av kontantstøtten og lærlingplass til alle som står i kø. Dette er bare to av kravene AUF vil møte Ap-lederen med når han besøker sommerleiren på Utøya.

SE DIREKTE: Ap-leder Jonas Gahr Støre taler til AUFs sommerleir

AUFs sommerleir på Utøya i Tyrifjorden ble offisielt åpnet på torsdag. Det er den tredje på rad etter terrorangrepet i 2011. Besøk av partilederen er en tradisjon, og Jonas Gahr Støre er ikke den første som blir møtt av krav fra ungdommene. Et av dem er altså å fjerne kontantstøtten hvis Ap kommer i regjering.

AUF-leder Mani Hussaini på Utøya 2017.

KRAVLISTEN ER KLAR: AUF-leder Mani Hussaini

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

AUF-leder Mani Hussaini mener dette må bli en av de viktigste likestillingssakene for en Ap-regjering etter valget.

– Kontantstøtten er statlig finansiert utenforskap. Det må skapes flere jobber og barna må i barnehage, sier han.

Flere lærlingplasser

Men, den aller viktigste meldingen fra ungdomspartiet handler ifølge Hussaini om å få ungdom i aktivitet.

–Idag er det mellom 7000 og 9000 som står uten lærlingplass. Jonas Gahr Støre må sørge for at de får plass og får fullført utdanningen sin, sier han.

Flere studieplasser står også på kravlisten.

Nye klimakamper

I klimapolitikken har AUF vært på kollisjonskurs med moderpartiet en rekke ganger. Senest på partiets landsmøte i vår, da ungdommen kjempet for et varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. Den kampen tapte de.

– De siste årene har vi vært med på å bevege partiet i riktig retning. Vi mener Ap har den beste klimapolitikken, hvor man både kutter i klimautslippene og skaper nye jobber, sier han.

Samtidig innrømmer han at det gjenstår en del klimakamper.

–De ser vi fram til å ta, så på neste landsmøte skal vi dytte Ap i enda mer miljø- og klimavennlig retning, sier Hussaini.

Mobilisering mot atomvåpen

AUF mener en ny regjering må bli med på mobiliseringen mot atomvåpen, og signere avtalen som ble ferdig forhandlet i FN i juli i år. 122 land stemte for å forby bruken av atomvåpen. Utenriksminister Børge Brende (H) har kalt avtalen markeringspolitikk.

–Mens hele verden forhandlet om den nye avtalen stod Norges stol tom. Derfor mener vi at Ap når de kommer i regjering må ta initiativet til å signere avtalen, sier AUF-lederen.

Møter en stengt dør

Det er stor mangel på helsesøstre i skole-Norge. Nå krever AUF at det skal være en helsesøster på hver eneste skole, hver dag.

–Altfor mange unge med psykiske vansker som trenger noen å snakke med, møter en stengt dør, sier Hussaini.

Les også:

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger