NRK Meny
Normal

AUF inviterer til åpen uke på Utøya

AUF inviterer alle som føler seg berørte av 22. juli-terrorangrepene til å besøke Utøya den siste uken i mars.

Utøya

AUF inviterer til åpen uke på Utøya i perioden 24.–30. mars.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

« AUF avholder åpen uke på Utøya 25.–30 mars. Vi legger til rette for at alle som føler seg berørt av 22. juli, med et behov for å besøke Utøya gis anledning til det,» skriver AUFpå sin Facebook-side på onsdag.

– Det har vært et voldsomt behov hos de aller nærmeste berørte etter 22. juli for å komme tilbake og besøke Utøya, sier Tonje Brenna, generalsekretær i AUF til NRK.no.

– Mange av de berørte har ikke hatt mulighet til å besøke Utøya enda. Dette gjelder både overlevende, etterlatte, hjelpemannskap og frivillige som ble innblandet i tragedien, sier Brenna.

– Skal få gå i fred på øya

AUF har åpnet for at alle som vil, kan besøke Utøya mellom kl. 10.00–16.00 i perioden 24. – 30. mars. Den første dagen er dog reservert for de etterlatte og deres familier.

Tonje Brenna, generalsekretær i AUF

Tonje Brenna håper besøkene under åpen uke, kan bringe tilbake normaliteten på Utøya.

Foto: Privat

– Vi er opptatt av å gi de etterlatte en sjanse til besøke øya under rolige omstendigheter. Det vil være et støtteapparat tilgjengelig for dem som eventuelt trenger det, sier Brenna til NRK.no.

Det vil ikke være et offisielt program lagt opp av AUF under besøkene.

– Folk har anledning til å bruke to timer på øya for å gå rundt omkring. Det er nok noen som trenger å gå i fred og se de stedene de har behov for å se, sier Brenna.

Hun forsikrer også om at det vil være sikkerhetsopplegg på plass for at de besøkende skal føle seg trygge.

Pressen får ikke lov til å besøke Utøya under åpen uke.

Steg mot å ta Utøya tilbake

– Vårt aller største ønske er å oppfylle folks ønske om å få komme tilbake til Utøya, sier generalsekretæren.

– VI håper også at dette kan bidra til å bringe tilbake normaliteten på Utøya og gjøre det vi kan for at folk skal kunne gå videre. Det er et av stegene i prosessen med å ta tilbake Utøya som vårt eget sted, sier Brenna.

AUF-ledelsen besluttet forrige uke at det ikke skal arrangeres politisk sommerleir på Utøya i år, ettersom det skal være praktisk umulig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger