– Ble truet med å få hodet kappet av

Konvertitten Yousef Assidiq forteller at han ble truet med å få hodet sitt kuttet av mens han skrev en kronikk om den ekstreme, islamistiske gruppen Profetens Ummah.

Konvertitten Yousef Assidiq forteller at han ble truet mens han skrev en kronikk om Profetens Ummah.

Yousef Assidiq går ut mot Islamsk Råd for ikke å ta tydelig nok avstand fra Profetens Ummah.

– Islamsk Råd Norge svikter oss som blir truet på livet når de ikke tydelig klarer å ta avstand fra Profetens Ummah, skriver konvertitten og Prosjektkoordinator i den minoritetspolitiske tenketanken Minotenk, Yousef Assidiq på sin egen Facebook-side.

Han har tatt skjermdump av samme meldingen og lagt den ut på Twitter.

– Skrev intervju var reklame for ekstremisme

Assidiq hadde mandag en kronikk i VG hvor han sammen med Linda Alzaghari beskrev VGs over 40 minutter lange intervju med leder for Profetens Ummah Ubaydullah Hussain som gratisreklame for ekstremisme.

Ifølge Assidiq fikk han en trussel mens han satt og skrev kronikken søndag kveld:

– Natt til søndag ble jeg oppringt av en person med skjult nummer som truet med å kutte av meg hode og bruke det som fotball dersom jeg valgte å sende inn kronikken jeg satt å skrev på til VG, heter det i meldingen han har lagt ut.

– Feigt av Islamsk Råd

Han fortsetter med å gå ut mot Islamsk Råd.

– Når enkeltmennesker, idealistiske organisasjoner og ungdommer til tross for dette velger å gå igjennom med tekstene fordi samvittigheten ikke aksepterer å la hat, intoleranse og ekstremisme stå uimotsagt.

– Da oppleves det som et svik og som direkte feigt når Islamsk Råd Norge som er vår paraplyorganisasjon og den eneste med mandat til å snakke på vegne av muslimer i Norge med noe tyngde, ikke klarer å ta tydelig avstand og fordømme den hatefulle ideologien som er en trussel for oss alle, heter det.

NRK har i kveld prøvd å få tak i generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd uten å lykkes.

Afsar sa i går til TV 2 at han reagerer på at Profetens Ummah støtter en terrorgruppe som Islamsk Stat (IS).

– Vi er norske borgere og det er norsk lov som gjelder for oss. De som mener de har andre lover å forholde seg til med tanke på halshugging, tortur og drap av uskyldige mennesker, de må finne ut av hva de ønsker. Når de har valgt å leve i Norge, så har de én lov å forholde seg til, og det er norsk lov, sier Mehtab Afsar til TV 2, sa han til TV 2.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger