Åslaug Haga går til NHO

Tidligere Senterpartileder Åslaug Haga er klar til ny jobb i Norsk Industri som miljølobbyist etter at stortingsperioden går ut 1. oktober.

Åslaug Haga
Foto: Else Jorunn Saga / NRK

Den tidligere Senterpartilederen skal i tre år jobbe for arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri med et prosjekt som kan gjøre Norge til storeksportør av grønn energi, som miljølobbyist i NHO-forbundet Norsk Industri.

– Jeg skal bidra til en slagplan for hvordan vi skal bedre rammebetingelsene for fornybar satsing i Norge, sier Haga til NRK.

Trakk seg

Haga trakk seg som olje- og energiminister og partileder for Senterpartiet 19. juni i år av helsemessige årsaker.

Haga hadde da vært sykmeldt på grunn av høyt blodtrykk. Sykmeldingen kom etter striden om to byggesaker hvor Haga hadde ulovlig oppført en brygge på landstedet på Stryn og leid ut stabbur hjemme på gården i Ås i Akershus uten tillatelse.

– Jeg er stolt over å ha bidratt til at alle Senterparti-styrte departement har satt klima høyt på dagsorden, sa Haga på pressekonferansen dagen hun trakk seg.

– Stort potensial for arbeidsplasser

Klima og miljø blir også Hagas hovedoppgave når hun tar fatt på treårskontrakten i Norsk Industri.

– Norge har mulighet til å bli en betydelig eksportør av fornybar energi, og da må vi også sørge for at vi kan utvikle en leverandørindustri i tilknytning til dette, sier Haga som også tror det kan være et stort potensial for flere arbeidsplasser.

Administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen var tidligere en av Hagas hardeste kritikere. Men nå ser han fram til å gå i tospann med den tidligere olje- og energiministeren:

– Vi har vært ute etter en person som har kunnskap om energipolitikk, men som også har erfaring fra utenrikspolitikk, sier Lier Hansen til NRK

SISTE NYTT

Siste meldinger