NRK Meny
Normal

Askesky kan nå Norge 17. mai

Det er fare for at sørvestlige deler av Norge blir rammet av en ny askesky 17. mai.

Vulkanaske har igjen lagt seg over områdene i nærheten av Eyafjällajökull.

Askenskyen fra Island kan komme til Norge 17. mai.

Foto: INGOLFUR JULIUSSON / Reuters

– Akkurat nå ligger askeskyen utenfor kysten av Vestlandet. Spørsmålet er hvor langt øst den forflytter seg, sier flykonsulent Johannes Rundhaug ved Meteorologisk institutt til NTB søndag kveld.

Ferske prognoser tilsier at askeskyen kan nå det sørvestlige hjørnet av landet i morgentimene 17. mai. Utover morgenen og formiddagen er situasjonen mer usikker.

– Stavanger og Kristiansand kan bli berørt midt på dagen, sier Rundhaug. Det kan innebære trøbbel for dem som skal fly til og fra Sola og Kjevik.

I Storbritannia ble flyplassene i Manchester, Liverpool, Doncaster, Carlisle, Humberside, East Midlands, samt flyplasser i Skottland og på den britiske øya Man i Irskesjøen stengt på grunn av askeskyen søndag. London-flyplassene var ikke rammet.

Flyforbudet over deler av England og Skottland ble i løpet av søndagen forlenget til midnatt etter at restriksjonene først ble sagt å skulle vare fram til klokken 20.
Irske luftfartsmyndigheter melder søndag kveld at flyplassen i Dublin holdes stengt til klokken 11 mandag, ifølge Reuters.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger