Arif fikk bilde av niesen få timer før jordskjelvet – nå er hun død

STOVNER (NRK): Familien til Arif Bawecani er i sorg etter at jordskjelvet rammet kurdiske områder i Iran og Irak søndag kveld.

Arif Bawecani

FIKK BILDE: Få timer før jordskjelvet fikk Arif Bawecani tilsendt et bilde av sin 14 år gamle niese. Hun skal være omkommet i skjelvet.

Foto: Oda Ruggesæter Ertesvåg / NRK

Skjelvet med en styrke på 7,3, kunne merkes i hele Midtøsten. Tallet på omkomne har passert 400 i Iran og Irak til sammen.

På Stovner i Oslo er familien til Arif Bawecani i sorg. Familien har fått beskjed om at flere familiemedlemmer har omkommet i skjelvet.

I leiligheten til Bawecanis foreldre har familien i Norge samlet seg – søsken, barnebarn og besteforeldre.

Bilde

BILDET; Dette er et av bildene Bawecani fikk av søsteren sin i Iran.

Foto: Privat

Familiemedlemmer omkom

– Nå er det veldig vanskelig. Vi har ikke sovet, og to av søstrene mine har besvimt. Jeg tror det nesten ikke, men folk ringer og kondolerer meg. Det er ikke lett, sier han.

Arifs 36 år gamle søster er, ifølge familiens opplysninger, hardt skadd i skjelvet. Hennes to døtre – Arifs nieser på 10 og 14 år – skal være omkommet. Det skal også søsterens ektemann være, samt niesenes farfar og én av tre personer som var på besøk i søsterens hus.

Sorg

SORG: Familien på Stovner holder tett kontakt med familie i Iran.

Foto: Oda Ruggesæter Ertesvåg / NRK

Søsterens familie befant seg i andre etasje i et hus med tre etasjer, da jordskjelvet rammet. Det har søsterens 17 år gamle sønn Kojyar, fortalt familien i Norge.

Han spilte fotball da bakken begynte å riste. Etter skjelvet står han står igjen med én bror og en mor som skal være hardt skadd. I natt har han sovet ute – bygningen familien han har bodd i, er totalskadd. Skjelvet har rammet hardt.

Hadde kontakt få timer før

Nå ligger Bawecanis søster på sykehus. Familien i Norge har ikke snakket med henne siden før det smalt.

Omkom

NIESE: 14 år gamle Nigar omkom i jordskjelvet.

– En halvtime før skjelvet fikk jeg masse bilder av døtrene hennes, og snakket med henne på telefonen, forteller Bawecani om søsteren.

Hun var i Norge fort kort tid siden. For bare ti dager siden tok hun flyet hjem til Iran. Besøket er det første møtet mellom Bawecani og søsteren siden 1997, da deler av familien kom til Norge etter mange år i flyktningleir under og etter Iran-Irak-krigen.

I Oslo

I OSLO: Bawecanis søster var i Norge for bare ti dager siden.

Foto: Privat / NRK

Kraftig skjelv

Sarpol-e Zahab

LETEARBEIDER I SARPOL: Natt til mandag lette hjelpemannskaper etter mennesker i ruinene etter skjelvet i Sarpol.

Foto: Pouria Pakizeh / AFP

I familiens stue ringer telefonen med jevne mellomrom. Folk ringer for å kondolere og for å oppdatere dem på situasjonen i Iran.

Det er te og dadler på bordet på Stovner. Leiligheten er full av folk og enda flere vil komme. Familie bosatt i Sverige og Tyskland er på vei.

Byen Sarpol i Kermanshah-provinsen, hvor søsterens familie holder til, er av de hardest rammede byene. Også sykehuset i byen skal ha fått store skader i skjelvet.

Tallet på omkomne har ifølge de siste meldingene passert 400. Flere tusen mennesker er skadd. Trolig ligger fortsatt mange begravet i ruinene.

DØDE: De omkomne familiemedlemmene ligger tildekket i en moské i Sarpol.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger