NRK Meny
Normal

Arfan Bhatti løslatt i ettermiddag – vil besøke familien

Arfan Bhatti ble løslatt fra Ila fengsel like før klokken 15 fredag ettermiddag, etter at lagmannsretten forkastet politiets anke om varetektsfengsling.

Arfan Bhatti

FRI: Arfan Bhatti fotografert under en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden i 2012. Bhatti ville ikke bli avbildet da han møtte i tingretten torsdag.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Arfan Bhatti (37) ble pågrepet av politiet da han kom til Gardermoen med fly fra Pakistan onsdag ettermiddag, og har sittet fengslet siden det. Grunnlaget var en flere år gammel siktelse for trusler og vold.

Tingretten mente torsdag at det ikke var grunnlag for å varetektsfengsle Bhatti, og nå har lagmannsretten kommet til samme resultat.

NRK får bekreftet at Bhatti ble løslatt fra Ila fengsel Bærum like før klokken 15 fredag ettermiddag.

– Han er glad for å bli løslatt. Han har ikke skjønt hvorfor han ble pågrepet av politiet, sier forsvarer John Christian Elden til NRK.

Bhatti vil besøke familien

John Christian Elden

FORNØYD: – Det var en klar og rask avgjørelse, uttaler Elden til NRK.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Han sier Bhatti er kritisk til pågripelsen, og at han er glad kjennelsen fra retten kom så raskt.

– Det var en klar og rask avgjørelse. Hverken behov for fengsling eller noe utreiseforbud eller bestemt oppholdssted. Bhatti er en helt fri mann, konkluderer Elden.

Nå er Bhattis plan å besøke familien, som også var bakgrunnen for hjemreisen.

– Hvor lenge er planen å bli her?

– Han er norsk statsborger bosatt i Norge. Nå er han kommet hjem for å besøke familien. Hvor lenge, vet jeg ikke. Han reiser mellom Pakistan og Norge, svarer Elden.

Fortsatt siktet

Bakgrunnen for politiets ønske om å varetektsfengsle Bhatti er at de mener det er fare for at han vil unndra seg straffeforfølgelse for en siktelse fra 2012 om vold mot familien. Politiet ba om fire uker i varetekt for islamisten.

Politiet skriver i en pressemelding at de tar til etterretning at lagmannsretten ikke mener det er unndragelsesfare. Bhatti er fortsatt siktet i saken, og statsadvokaten skal nå avgjøre om islamisten tiltales.

– Vi har i dag ferdigstilt etterforskningen i straffesaken mot Bhatti, og sendt den til statsadvokaten for påtalemessig vurdering. Utover dette har vi ingen kommentar, sier politiadvokat Trine Dyngeland.

Bhatti erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen.

Politiets sikkerhetstjeneste ønsker ikke å kommentere løslatelsen av Arfan Bhatti.

Artikkelen oppdateres.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger