NRK Meny
Normal

Årets største narkotikabeslag

Tollvesenet gjorde nylig årets hittil største narkotikabeslag. Gjemt under gulvet i en trailer fant de flere hundre kilo narkotika til en gateverdi av over 50 millioner kroner.

Tolldirektøren viser det hemmelige rommet

GATEVERDI TIL OVER 50 MILLIONER: Tolldirektør Bjørn Røse viser det nesten fire meter lange, hemmelige rommet på hengeren. Her ble det avdekket flere hundre kilo narkotika til en gateverdi av over 50 millioner kroner.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Det var tidlig 1. mai at Tollvesenet slo til mot en nederlandsk trailer i Oslo-området. Der gjorde tollerne årets desidert største narkotikabeslag gjemt under gulvet i hengeren.

Først måtte tollerne fjerne tonnevis med lovlig last i hengeren. Gjemt under lasten fant tollerne en rekke pakker med flere hunde kilo cannabis og flere titalls kilo med pulverstoffer til en gateverdi av over 50 millioner kroner.

– Beslaget er rundt en femtedel av et gjennomsnittlig totalbeslag i året. Smuglingsforsøket var helproft. Antagelig ble dette nesten fire meter lange, hemmelige rommet bygget inn i traileren for smuglingsformål, sier tolldirektør Bjørn Røse til NRK.

En person er pågrepet i saken, som etterforskes av seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Bilde av beslag

SPESIALLAGDE ROM: I disse spesiallagde rommene ble flere hundre kilo med cannabis og flere titalls kilo med pulverstoffer avdekket.

Foto: Tollvesenet

400.000 brukerdoser

Etter at tollerne fattet mistanke til traileren, ble den skannet. I tillegg markerte en narkotikahund for funn både på utsiden og innvendig i hengeren. Ifølge tolldirektøren utgjør narkotikaen rundt 400.000 brukerdoser.

– Narkotikaen er opprinnelig fra Marokko, og beslaget er et resultat av tollvesenets etterretningsarbeid, gode modusanalyser og samarbeid med politiet, sier Røse.

Modusanalysene, eller «profilering», er når man observerer smuglermetoder som går igjen. Det gjelder hvor man kommer fra, hvilket kjøretøy man har og hva man skal.

Nederlandsk trailer

ÅRETS STØRSTE BESLAG: Det var tidlig 1. mai at Tollvesenet slo til mot en nederlandsk trailer i Oslo. Der gjorde de årets desidert største narkotikabeslag.

Foto: Runar Henriksen Jørsdag / NRK

Godt fornøyd

Mannens forsvarer, Monica Behn Jacobsen, ønsker ikke å kommentere saken siden det er tidlig i etterforskningen.

Røse peker på at Norge er et sluttbrukerland, og ikke et transittland, og legger til at Tollvesenet har god grunn til å være fornøyd med beslaget. Tolldirektøren er glad de har stoppet denne spesialbygde traileren for alltid, og beslaglagt så mye narkotika før det nådde gatene:

– Jeg ble glad og stolt av folka mine, som nok en gang har gjort stort beslag. Det er derfor vi er her – for å ta smuglere, legger han til.

BLe funnet under legalt stoff

UNDER LOVLIG LAST: Først måtte tollerne fjerne tonnevis med lovlig last i hengeren. Gjemt under gulvet i traileren fant de flere hunde kilo cannabis.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger