Hopp til innhold

Her er de morsomste aprilspøkene

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Google kunngjorde i dag at de har laget Google Maps for Nintendo, mens Huseiernes landsforbund lanserte en spøkelsesapplikasjon. Les dagens morsomste aprilsnarrspøker.

Googles Lat long-blogg annonserer i dag at de har laget Google Maps for Nintendo Entertainment System (NES). De skriver at de etter mye arbeid har klart å overvinne de tekniske og designmessige utfordringene som ligger i å lage et kart for 8 bits Nintendo.

Inntil produktet er i salg, kan du gå inn på Google Maps og se Nintendo-kartet der, fullt navigerbart.

NRK.no har samlet noen av dagens morsomste aprilsnarrspøker. Dersom du ikke vil ødelegge spenningen, må du ikke lese videre.

Har du opplevd en morsom aprilsnarr i dag? Tips oss!

Lanserer spøkelses-app

Spøkelsesapp

Huseiernes landsforbund sine hjemmesider annonserer i dag at du kan laste ned en applikasjon som kan avsløre overnaturlige fenomener.

Foto: Skjermdump / Huseiernes landsforbund - Huseierne.no

Huseiernes landsforbund skriver i dag på sine hjemmesider at de tar spøkelser på alvor:

«Nord-Gudbrandsdal tingrett har nettopp avgjort at spøkelser ikke er gyldig grunn til å heve et boligkjøp. Men svært mange boligkjøpere er lite komfortable med personer som går igjen. Huseiernes Landsforbund her derfor fått utviklet en Ghostbuster som kan avsløre eventuelle overnaturlige fenomener når de er på visning, FØR kontrakt undertegnes.»

Men dersom du trykker på "Her kan du laste ned Ghostbusters", får du følgende beskjed: "Aprilsnarr :-)".

Spøken har hentet inspirasjon fra en rettssak i Nord-Gudbrandsdalen, der en mann kjøpte et hus fra 50-tallet. Etter kjøpet fikk mannen vite at huset var hjemsøkt, og han nektet derfor å betale for boligen.

Spesialtrent narkotika-minigris

«Minigrisen Trulte er tollernes nye våpen mot smuglere på Trondheim lufthavn Værnes» skriver Adressa.

Ifølge avisen er grisen spesialtrent til å finne narkotika, og skal ha bedre evne til å skille ut lukt enn de tradisjonelle tollhundene.

Og det er ikke den eneste spøken der dyr er involvert.

Star Tour annonserer i dag at de vil lansere et nytt turkonsept: BluePets - den perfekte ferien for deg og din beste venn. De skilter med skreddersydde sydenturer for deg og ditt kjæledyr, med eget badebasseng for dyr og egen dyrebuffét.

Star Tour - BluePets

Hvis du gikk inn på Star Tour sin hjemmeside for å bestille sydentur til deg og ditt kjæledyr i dag, ble du nok skuffet.

Foto: Skjermdump / Startour.no

Bensin til 5,99 kroner literen

Bergens Tidende kan muligens bli skyld i stor rush til bensinstasjonen Statoil Viken i Solheimsviken i dag. De skriver nemlig at bensinstasjonen brenner inne med store mengder bensin av vinterkvalitet. Derfor settes prisene kraftig ned - til 5,99 kroner literen.

– Folk kommer til å kjøre milevis for å fylle opp tanken, sier Erik Midtrød, daglig leder på Statoil Viken til avisa.

Og kanskje vil også folk ta turen til Stavern i dag.

«Stavern får Norges første søndagsåpne vinmonopolutsalg» skriver Østlandsposten.

Unntak i reglene for utsalgssteder på populære turistområder gjør at det nye vinmonopolet i Stavern nå for holde åpent på søndager, hevder avisa. Og ikke bare det - men i dag kl. 12 kan du bli en av få som kjøper den første Stavern-akevitten.

Uteservering på taket av Universitetet i Bergen

Bergen Student-Tv kom med en gladnyhet til alle Bergens studenter da de kunne annonsere at det vil bli uteservering på taket av Studentsenteret - etter god innsats fra Sigmund Grønmo, rektor ved Universitetet i Bergen.

– Vi har lenge sett oss lei på at studentene drar ned til byen og bruker pengene sine på alle mulige utesteder. Vi vil lage et eget utested, slik at vi kan samle alle studentene her, rundt oss, og ha det fint her oppe, sier rektoren til Student-Tven.

Han oppfordrer studentene til å legge bøkene til side og nyte utsikten på det 44 meter høye taket.

Bergen Student-Tv

Bergen Student-TVs reporter Eirik E. Valestrand og UiBs rektor Sigmund Grønmo tester utsikten fra taket på Studentsenteret, hvor de hevder det vil bli uteservering fra 1. juni.

Foto: Skjermdump / Bergen Student-Tv, bstv.no

Varden bytter til rød profil

I Telemarks-avisa Varden i dag kan du lese at de forbereder seg på å bytte ut sin blå logo med en rød en nå som avisen blir kjøpt av A-pressen.

– Det er helt naturlig for oss å holde oss inne med de nye eierne. Vi ønsker å tilpasse oss LO og arbeiderbevegelsen, sier ansvarlig redaktør Lars Kise i avisa.

Ikke nok med det - hvis leserne har innspill og reaksjoner på omleggingen, ligger hans mobilnummer og epostadresse ute.

En annen sak som kan skape reaksjoner, er at Norges Olympiske Museum varsler at de må tenke nytt. De vil gi bort klenodiene fra 1994-lekene.

Det skriver i alle fall museet på sine nettsider i dag.

– Vi har vurdert å pakke bort hele samlingen sjøl, men velger i stedet å gi den bort til interesserte privatsamlere. Det er nok mange som vil sikre seg en ekte suvenir til å ha på veggen hjemme, eller på hytta, sier museumets nye sjef, Bjarte Ytre-Arne.

Klokken 15 i dag er det derfor bare å komme innom museet og hente en suvenir.

OL-museet gir bort hele 94-samlingen

Det spørs om den nye museumssjefen Bjarte Ytre-Arne ville blitt særlig populær, dersom avgjørelsen om å gi bort OL-samlingen ikke var en aprilsnarr.

Foto: Norges Olympiske Museum, Maihaugen.no

Lett å bli over-mistenksom

Og med aprilspøker hvor enn du ser - på sosiale medier, nettaviser og tulleoppslag fra små og store firmaer - er det lett å bli mistenksom.

Nyhetsbyrået NTB sendte i dag ut en melding med noen av medienes aprilsnarrspøker. Deriblant skrev de om en sak fra VGs papiravis: «Slik ser et knust hjerte ut». Saken viser hvordan hjertet kan svulme opp når man har kjærlighetssorg.

Men saken var ingen aprilsnarr. Så selv om VG har et prinsipp om å ikke publisere aprilsnarrspøker, ble NTB og andre lurt.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger