Arbeiderpartiet og Høyre i full krangel om hvem som er surest

I mandagens Politisk kvarter glei debatten om politisk reklame over i en diskusjon om hvem som er surest av Arbeiderpartiet og Høyre. Se debatten her:

SUR ELLER SKINNHELLIG: Debatten mellom Anniken Huitfeldt (Ap) og Henrik Aasheim (H) dreide etter hvert inn på hvem som er sur og hvem som er skinnhellig.

– Ikke vær så skinnhellig. Høyre er så skinnhellig. Ikke si at dere ikke kritiserer andre, for det gjør dere fremfor noen, sier Anniken Huitfeldt (Ap), leder for Stortingets utenriks- og forsvarskomité.

– Det er du som sitter her og er sur fordi vi har kjøpt en annonse, svarer stortingspolitiker Henrik Aasheim (H).

Anklager om hvem som var sur, sjokkert og skinnhellig preget debatten i Politisk kvarter mandag, da Huitfeldt og Aasheim møttes for å diskutere politisk reklame.

Negativ reklame

Bakgrunnen for debatten var en artikkel i VG, der Arbeiderpartiet anklager Høyre for negativ reklame. Da Huitfeldt søkte på sitt eget partiprogram på nett, kom en annonse fra Høyre opp som første treff. Der det står at man må betale mer skatt dersom Arbeiderpartiet vinner valget.

Huitfeldt mener at Høyre er blant de fremste i Norge på å drive negativ politisk reklame, men ifølge Høyre er Arbeiderpartiet like ille.

– Når vi kritiserer Høyres politikk, så sier Høyre «Dere bare kritiserer. Vi snakker om egen politikk». Men de gjør ikke det. I dag har de kommet til Politisk Kvarter og slått til mot Støre, og de lager annonser som kritiserer Arbeiderpartiet, sier Huitfeldt til Aasheim.

Hun mener at Høyre bruker dette som en strategi for å hindre kritikk mot egen politikk. Aasheim mener på sin side at Arbeiderpartiet er det politiske partiet som bruker mest tid på å kritisere andre.

– Jeg synes vi bare skal innrømme at vi kommer til å kritisere dere, og dere til å kritisere oss, sier Huitfeldt.

– Jeg er ikke sur

– Du må gjerne være sur for at vi påpeker at partilederen deres gjør noe helt annet enn det han sier at han skal gjøre som statsminister, sier Aasheim

– Jeg er ikke sur, svarer Huitfeldt.

– Men det er du som har solgt inn saker om at du er så sjokkert over at vi har kjøpt annonse på Google, sier Aasheim.

– Jeg er ikke sjokkert. Du tillegger meg en masse meninger som jeg ikke har, sier Huitfeldt.

Hun legger til at Arbeiderpartiet kommer til å fortsette å kritisere Høyres politikk, og at kritikken er noe Høyre må tåle å bli utsatt for i valgkampen.

– Vi kommer til å påpeke, som vanlig, at alt dere kommer med er kritikk og aldri alternativ politikk. For dere har ikke kommet med noen alternativer til politikken regjeringen fører. Og det kommer dere til å tape valget på, avsluttet Aasheim.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger