Aps største lokallag vil ha Tajik som nestleder

Oslo Arbeidersamfunn fremmer sitt eget medlem Hadia Tajik som kandidat til ny nestleder i Ap.

Hadia Tajik

POPULÆR: Mange ønsker Hadia Tajik som ny nestleder i Ap. Oslo Arbeidersamfunn, en forumsforening i Oslo Arbeiderparti og det største partilaget i Ap, har henne som sin favoritt.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Vi synes selvfølgelig dette er en glimrende kandidat, som har alle de kvaliteter vi er på jakt etter i en nestleder, sier Fredrik Mellem, leder Oslo arbeidersamfunn, til NRK etter styremøtet tirsdag kveld.

Spekulasjoner

I september ble det klart at Helga Pedersen ikke tar gjenvalg som nestleder i Arbeiderpartiet.

Siden den gang har Tajiks navn stadig dukket opp som én av favorittene til å ta over etter finnmarkingen.

Trond Giske, Jette Christiansen, Anniken Huitfeldt og Torgeir Micaelsen er noen av de andre Ap-toppene som nevnes som aktuelle kandidater til nestledervervet.

Ny lederkabal

Geografi og kjønn er viktig når lederkabalen i Ap skal legges. Tajik representerer Oslo Ap på Stortinget. Det gjør også partileder Jonas Gahr Støre. For mange Ap-medlemmer vil det være vanskelige å svelge at både lederen og nestlederen representerer hovedstaden.

– Nå tror jeg de fleste vil være enige i at Hadia Tajik er så god at det ikke vil være noe problem. Tajik har også store deler av sin politiske fartstid fra Rogaland, og hun er en politiker som kjenner hele landet, sier Mellem.

Nestlederen er ikke den eneste som skal byttes ut til våren. Også partisekretær Raymond Johansen forlater partilederen etter landsmøtet. Han satser på å vinne kampen om å bli bystyreleder i Oslo etter kommunevalget neste høst.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger