Apple-gründer innrømmer PC-bruk

Mannen som var med å etablere selskapet bak Mac, iPod og iPhone sier han ikke har noe i mot å bruke PC.

Steve Wozniak

Apple-gründer Steve Wozniak sier han flere ganger har brukt PC. Her fotografert i kø for å kjøpe iPhone i 2007.

Foto: Steve Wozniak / Scanpix/AP

Wozniak var denne uka på norgesbesøk i forbindelse med Handel- og Servicenæringens Hovedorganisasjons (HSH) årskonferanse.

Apple-gründeren var invitert for å blant annet snakke om teknologiutvikling.

To leire

Sammen med den langt mer profilerte Steve Jobs grunnla Wozniak dataselskapet Apple i garasjen i 1976.

33 år senere er selskapet verdenskjent for sine mp3-spillere, Macintosh-datamaskiner og telefoner.

Etter hvert som Mac fikk konkurranse av tradisjonelle datamaskiner, har mange av brukerne delt seg og valgt side som såkalte fanboys .

Mac-menigheten kan ikke få fullrost de hvite designermaskinene godt nok for deres fortreffelighet og stabilitet, mens mange PC-brukere knurrer over den stadige misjoneringen fra Mac-brukerne.

Apple har også gjort seg bemerket med flere tv-reklamer hvor de latterliggjør PCen. Sist nå i høst med flere reklameangrep mot Microsofts nye operativsystem Windows 7.

– Har ikke noe i mot PC

Kanskje kan det føre til forsoning mellom PC- og Mac-brukerne, nå som Wozniak går ut og sier at han ikke har noe i mot vanlige PCer.

– Jeg har ved enkelte anledninger brukt PC i stedet for Mac. Det har for eksempel vært et par ganger hvor jeg ville bruke programvare som kun finnes for PC. Jeg har også brukt PC noen ganger i løpet av de åtte årene jeg underviste 5-klassinger i barneskole, sa Wosniak på HSH-konferansen ifølge Teknisk Ukeblad .

Han la til at det ikke er fordi ha har noe i mot PCer at han foretrekker Mac, men at han ser på sistnevnte som mer enkle, bruekrvennlige og tiltalende.

Wozniak trakk seg ut av Apple i 1985, men hever fortsatt lønn fra selskapet.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger