NRK Meny
Normal

Ap-velgere mister troen på Jens

En firedel av Arbeiderpartiets egne velgere tror på borgerlig valgseier i september. Valgforsker tror det reelle tallet kan være enda høyere.

Jens Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) opplever at en firedel av partiets egne velgere tre måneder før valget tviler på at det blir valgseier.

Foto: Christian Thommasen / Scanpix

I meningsmålingen som er utført av InFact for VG, tror 25 prosent av Aps egne velgere at Stoltenberg-regjeringen ikke klarer gjenvalg, mens 56 prosent fortsatt er optimister.

Tallene står i sterk kontrast til velgerne som støtter de borgerlige partiene, der 85 prosent av Høyres velgere og 78 prosent av Frps velgere tror på borgerlig seier.

- Vi ligger ikke der verken vi eller våre velgere ønsker, og det gjenspeiles nok også i denne målingen, sier partisekretær i Ap, Raymond Johansen, til VG.

Valgforsker Anders Todal Jenssen sier til avisen at han tror det reelle antallet tvilere innad i Ap er enda høyere.

- Man må være veldig sterk i troen dersom man ikke tar inn over seg hvor landet ligger. Disse velgerne stikker ikke hodet i sanden. Jeg tror tallet på Ap-velgere som tror på borgerlig regjering ville vært enda større dersom alle faktisk hadde svart hva de faktisk tror, og ikke hva de håper, sier Todal Jenssen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger