NRK Meny
Normal

Ap-varsler: Frykter Giske kan fortsette som nestleder

En av kvinnene som varslet ledelsen i Arbeiderpartiet om Trond Giskes oppførsel er lettet over at han fritas fra vervet som nestleder på ubestemt tid. Likevel frykter hun at han kan komme til å fortsette som nestleder.

Nestleder Trond Giske og partileder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet

FRITATT: Nestleder i Arbeiderpartiet Trond Giske er fritatt fra nestlederjobben på ubestemt tid. Giske har vært sykemeldt siden 22. desember.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mandag kveld ble det kjent at Trond Giske på ubestemt tid blir fritatt fra nestlederjobben i Arbeiderpartiet.

I ettermiddag samles sentralstyret i Arbeiderpartiet til hastemøte for å gjennomgå varslene om upassende oppførsel av seksuell karakter som har kommet om Giske.

Det var frem til i går uklart om Giske ville delta på møte i sentralstyret, men siden han nå er fritatt fra vervet som nestleder møter han heller ikke i sentralstyret.

NRK har vært i kontakt med en av kvinnene som varslet partiledelsen om Giske. Hun vil ikke stå frem med navn, men sier det er bra at han dermed ikke skal være med på å behandle sakene som omhandler han selv.

– Håper han er ferdig

Kvinnen håper Giske er ferdig i Ap-ledelsen, men frykter likevel at han kan komme til å forsette som nestleder når saken er ferdig behandlet.

Denne kvinnens varsel var en av sakene Støre og Giske gikk gjennom før jul. I etterkant skrev Giske følgende i en pressemelding:

«Jeg tar på alvor at jeg har opptrådt på en måte som har vært belastende»

Trond Giske har ikke svart på NRKs henvendelser mandag. Han har vært sykemeldt siden 22. desember, dagen etter han beklaget oppførselen sin i Dagsrevyen.

Se hele intervjuet med APs nestleder Trond Giske i Dagsrevyen.

Nestleder Trond Giske i Ap la seg flat og beklaget egen oppførsel.

Giske: – Flere grunnløse og falske varsler

I et Facebook-innlegg publisert mandag skriver Giske at han ønsker å komme tilbake. Samtidig tok han kraftig til motmæle mot det han beskriver som grunnløse påstander og lekkasjer til mediene.

– Det er kommet flere grunnløse og falske varsler med påstander og beskrivelser jeg på det sterkeste bestrider. Disse har systematisk vært lekket til mediene, skriver Giske.

– Alvorlige anklager er blitt publisert kun basert på anonyme kilder, kommentert som sannheter, og spredt i sosiale medier. Dette har gjort min og andres situasjon svært vanskelig, og undergraver også tryggheten til reelle varslere, skriver han videre.

Partileder Jonas Gahr Støre er gjest i Politisk kvarter på NRK2, P2 og Alltid Nyheter klokken 07:40.

Ny juridisk vurdering

Kvinnen NRK har vært i kontakt med er blitt spurt av partiet om å bidra til en ny juridisk vurdering av varslene hun har kommet med. Noe hun har sagt ja til.

NRK kjenner til at Arbeiderpartiet skal bruke en advokat til å gjennomgå alle varslene som har kommet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger