Ap-politikere vil fjerne K-en i faget KRLE

Anniken Huitfeldt (Ap) og AUF-leder Mani Hussaini ønsker i sitt programutkast å fjerne K-en i religion og livssynsfaget KRLE.

Anniken Huitfeldt

MINDRE KRISTENDOM: Anniken Huitfeldt går inn for å fjerne 'K' fra KRLE-faget.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Huitfeldt og Hussaini går inn for å «utvikle religions- og livssynsfaget til et mer inkluderende fag og dermed fjerne ‘K’ fra KRLE-faget», skriver Klassekampen. Partiets sentralstyre har i sitt utkast valgt å beholde K-en.

– Denne saken skal vi bare vinne. Om Ap ønsker å fremme mangfold og toleranse, må̊ K-en ut, sier Hussaini. Ifølge avisen har alle fylkeslagene som har tatt stilling til saken, bestemt seg for å fjerne K-en når partiets landsmøte går av stabelen senere denne måneden. Det er hittil snakk om åtte fylkeslag, blant de fra Sogn og Fjordane, Hordaland og Vestfold.

I samarbeid med Solberg-regjeringen fikk KrF i 2013 gjennomslag for K-ens retur. Da ble det bestemt at om lag halvparten av faget skal handle om kristendom.

– Resultatet er at det blir mindre tid til etikk og andre religioner. Vi er ikke uenige i at den kristne kulturarven skal ha størst plass i Norge, men vi mener religionsfaget bør være livssynsåpent, sier Huitfeldt.

Å beholde 'K' i KRLE var en av forslagene Ap ville friste KrF til samarbeid med da de tidligere i år lokket partiet vekk fra det borgerlige samarbeidet.

– Vi er åpne for å endre landet sammen med andre. Da må vi også kunne lytte til andre for å finne løsninger. Jeg tror programmet innbyr til det, sa Støre den gang.

SISTE NYTT

Siste meldinger