NRK Meny
Normal

Ap-kabalen er klar

Trond Giske og Hadia Tajik ble i dag offisielt innstilt som nye nestledere i Arbeiderpartiet. Kjersti Stenseng er innstilt som partisekretær.

Hadia Tajik

Hadia Tajik er innstilt som en av to nye nestleder i Arbeiderpartiet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Hadia representerer det jeg vil kalle en ny og svært spennende generasjon i Arbeiderpartiet. Det er en generasjon som inneholder veldig mye kvalitet, sa leder av valgkomiteen, Martin Kolberg, under en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Det har lenge vært klart at Trond Giske kom til å ta den ene nestlederplassen, mens det har vært kamp om den andre. Jette Christensen fra Hordaland har vært ønsket av flere fylkeslag, men en enstemmig komité endte på Hadia Tajik.

– Det er viktig og nødvendig for det norsk sosialdemokratiet å få en person inn i ledelsen som har innvandringspolitisk bakgrunn og erfaring, mener Kolberg.

– En valgkampmaskin

Tajik er i dag leder av Justiskomiteen på Stortinget, og var den yngste statsråden noensinne da hun ble valgt som kulturminister i Jens Stoltenbergs andre regjering. Hun kommer fra Bjørheimsbygd i Rogaland, men representerer Oslo.

Trond Giske i Vandrehallen

Trond Giske ble i dag offisielt innstilt som ny nestleder i Arbeiderpartiet sammen med Hadia Tajik.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det har vi diskutert, men hun har sine tydelige sosiale aner i Rogaland. Dette skaper en ganske god bredde i hennes politiske forståelse, men også hennes sosiale forståelse i politikken. Hun får et veldig nasjonalt perspektiv i måten som hun fremstår på, sier Kolberg.

Mens Tajik representerer en ny generasjon Ap-politikere, blir Trond Giske valgt på bakgrunn av sin lange erfaring.

– Det som er den store kvaliteten ved Trond, er hans allmennpolitiske bredde. Han kan gå inn i en hvilken som helst debatt og alltid beholde det store perspektivet. I tillegg er han en valgkampmaskin, sier Kolberg som mener Giske både vil gi ledelsen kontinuitet og fornyelse.

«Et helt støkke ved»

Et litt mer ukjent navn for mange, er Kjersti Stenseng fra Oppland, som innstilles som ny partisekretær etter Raymond Johansen.

Kjersti Stenseng

Kjersti Stenseng er foreslått som ny partisekretær etter Raymond Johansen.

Foto: NRK

– Kjersti er et ektefødt barn av det solide sosialdemokratiet som innlandsnorge representerer. Hun er det jeg vil kalle for en trygg person, «et helt støkke ved», sier Kolberg som trekker frem hennes lange erfaring både nasjonalt og som kommunepolitiker.

– Vi mener hun har akkurat den kombinasjonen som skal til mellom å være sterk organisatorisk og ha de nødvendige strategiske evnene.

Den nye ledelsen og nytt sentralstyre velges inn under landsmøtet 16. – 19. april.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger