NRK Meny
Normal

Ap vil la deg jobbe til du blir 75 år gammel

Arbeiderpartiet ber partene i arbeidslivet om å legge forholdene til rette slik at de som vil kan få jobbe til de er 75 år.

Steinar Gullvåg

VIL ØKE ALDERSGRENSEN: – De eldre er en viktig ressurs som samfunnet trenger, sier Arbeiderpartierts pensjonspolitiske talsmann Steinar Gullvåg til NRK.

Foto: NRK

– De eldre er en viktig ressurs som samfunnet trenger, sier Arbeiderpartiets pensjonspolitiske talsmann Steinar Gullvåg til NRK.

I pensjonsreformen legges det opp til et fleksibelt uttak av pensjon fra 62 til 75 år, mens aldersgrensen i arbeidsmiljøloven er 70 år.

Gullvåg mener det er nødvendig å se på aldersgrensene på nytt, slik at arbeidstakerne ikke parkeres for godt den dagen de fyller 70 år.

– Vi blir jo friskere og friskere, og vi lever lenger og lenger. Vår arbeidsevne øker, og dessuten er de aldre en ganske stor ressurs, mener Gullvåg.

Drillo ønsker lykke til

Egil "Drillo" Olsen

– Det finnes sikkert eksempler på folk som kan jobbe til de er 70, 75 og kanskje 80 år, tror Egil 'Drillo' Olsen, herrelandslagssjef i fotball.

Foto: Sørbø, Krister / SCANPIX

Gullvåg får støtte fra Egil «Drillo» Olsen, sjef for herrelandslaget i fotball:

– Kunnskap er viktig, og den forsvinner ikke umiddelbart fordi du passerer 70 år, sier Olsen til NRK.

Den 69-årige landslagstreneren konstaterer at han fortsatt har noen år igjen før han blir pensjonist. Han vil i alle fall fortsette som fotballtrener til han blir 71 år.

– Det finnes sikkert eksempler på folk som kan jobbe til de er 70, 75 og kanskje 80 år, tror Olsen.

– Men å finne et system fanger opp de mulighetene er besnærende, så jeg vil ønske lykke til, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger