NRK Meny
Normal

Anundsen: – Viser at vi har en krevende situasjon i verden

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har ikke funnet noe som kan knytte terrorangrepene i Paris eller gjerningsmennene til Norge, og det jobbes på spreng for å unngå liknende i Norge, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.

Anders Anundsen

– At Frankrike igjen rammes av terror er helt fryktelig, sier justisminister Anders Anundsen.

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

– Det er en fryktelig ondskap vi har sett i Paris i natt til i dag. Det er selvsagt slik at våre tanker går til alle dem som er direkte og indirekte berørt av dette. Dette viser at vi har en situasjon i verden som er krevende, og at Frankrike igjen rammes av terror er helt fryktelig, sier Anundsen til NRK.

Justis- og beredskapsministeren sier at man aldri kan gardere seg mot den typen terror etter flere angrep i Europa den siste tiden, men forteller at politi og sikkerhetstjenester jobber på spreng for at det ikke skal skje noe lignende i Norge.

– Vi har jobbet med trusselvurderinger i lang tid. Vi har sett at det også i Norge er økt fare for angrep. Men det er ingenting som tyder på at vi får et slikt angrep i Norge nå, sier han.

– Norske myndigheter gjør alt de kan for å holde våre borgere trygge, selv om man aldri kan utstedte noen form for garanti.

PST: Ingen forbindelser til Norge

Terrorangrepet som har kostet over 120 mennesker livet i den franske hovedstaden har vært høyt prioritert av norsk politi, PST og Justis- og beredskapsdepartementet i hele natt, og dialogen mellom de tre har vært god, ifølge Anundsen.

Så langt sier PST at det ikke er noen informasjon som knytter gjerningsmennene eller angrepene til Norge.

– PST jobber fortløpende med å hente inn informasjon om situasjonen knyttet til hendelsene. Vi vil løpende vurdere om situasjonen påvirker Norge eller norsk interesser, sier seniorrådgiver Siv Alsen i PST til NRK.

Vurderer tiltak fortløpende

Justis- og beredskapsministeren vil ikke på nåværende tidspunkt kommentere hvilke konkrete tiltak som ble satt i gang av norsk politi om myndigheter etter at terroren i Paris ble kjent.

– Det er fortsatt mye som er uavklart i forbindelse med disse angrepene, og vi har mye ressurser som er i arbeid, sier han.

Politidirektoratet sier til NRK at tiltak vil være basert på blant annet trusselvurderinger fra PST. Dialogen mellom de to er tett, og det vil vurderes iverksetting av ytterligere beredskapstiltak basert på de trusselvurderinger som kommer.

– Foreløpig er det ikke kommet noen nye trusselvurderinger som skulle tilsi at vi gjør endringer knyttet til vår beslutning om at den midlertidige bevæpningen av politi i Norge skal opphøre. Trusselbildet kan igjen endre seg raskt, og våre mottiltak må tilpasses det til enhver tid gjeldende trusselnivå vi står overfor, sier POD i en uttalelse til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger