Anne melder overgang

Anne Lindmo er kåret til Norges beste kvinnelige programleder. Fra høsten melder hun overgang til nyhetene i NRK.

Anne Lindmo
Foto: NRK

Et nytt aktualitetsmagasin for samtale, meningsutveksling og debatt lanseres på NRK2 fra årsskiftet.

- Det blir vedmodig å legge ned Store Studio, men jeg gleder meg enormt til nye utfordringer, sier Anne Lindmo.

Programmet skal gå fra mandag til og med torsdag. Anne Lindmo og Erik Wold vil veksle på å lede det nye aktualitetsprogrammet.

Kvelden på NRK2

-- Det er stort å få være med på nysatsningen for 2010, og bra at vi endelig skal få legge breisiden til og gi NRK2 en tydeligere profil, sier Anne Lindmo.

- Aktualitetsprogrammet skal være fleksibelt og varierende, fra en-til-en-samtaler, til flerfoldighet i studio. Intet tema vil være for lite, og intet tema vil være for stort, sier nyhetsredaktør Jon Gelius.

Erik Wold

Erik Wold

Foto: NRK-foto Anne Liv Ekroll / NRK

NRK står foran store omlegginger av sine debatt- og aktualitetsprogram. ”RedaksjonEn” og ”Ikveld” legges ned fra årsskiftet. To nye program og utvidelse av Dagsrevyen utgjør fornyelsen.

NRK går motstrøms

- Det er viktig for NRK at vi tør å utvikle og videreforedle vår posisjon som landets viktigste debattarena.

- Gjennom vårt nye daglige aktualitetsmagasin på NRK2, det nye ukentlige ”DebattEn” på NRK1 og en utvidelse av Dagsrevyen med dueller og minidebatter, styrker vi vårt totale nyhetsutbud. Det er jeg svært tilfreds med i disse tider, sier Gelius.

Anne Lindmo fortsetter ut året som programleder for ”Store studio” før hun melder overgang til Nyhetsavdelingen og det nye aktualitetsmagasinet.

- Ikke nyhetsskolen

Hva er det viktigste du kan tilføre debattprogrammet?

- Jeg håper og tror det er en styrke at jeg ikke kommer fra nyhetsskolen. Tanken er jo nettopp at en redaksjon med ulik kompetanse kan lykkes med å støpe aktualitetsmagasinet i en litt ny form.

Erik Wold skal i høst lede den siste sesongen av ”RedaksjonEn” før han gir seg i kast med det nye magasinet.

SISTE NYTT

Siste meldinger