Angrende asylkritiker hylles

Frank Jonny Nilsen forteller om enorm positiv respons fra folk over hele landet etter at han sto frem som angrende asylkritiker. Men fortsatt er det noen som ikke liker Nilsens omvending. – De er som et jernbanespor, det går bare en vei, sier han.

Frank Jonny Nilsen

ENDRET MENING: Frank Jonny Nilsen endret mening om asylmottaket i Bossekop etter at han møtte de unge flyktningene som bor på mottaket. Nå får han mange støttemeldinger fra hele landet.

Foto: Kristian Sønvisen Bye / NRK

Nilsen fortalte til NRK i går hvordan han skjemmes over sine tidligere utspill om asylmottaket i Bossekop og at han gjennom disse var med på å skape fremmedfrykt. For etter et møte med asylbarna på mottaket satte han seg i bilen sin og begynte å gråte. Han følte seg som en dårlig person, sa han, og la ut en lang tekst på Facebook hvor han åpnet seg om dette.

Responsen i ettertid har vært overveldende.

– Det er utrolig mange som har skrevet til meg på innboksen. De gråter til og med. Folk forteller meg at de har endret seg, sier Frank Jonny Nilsen til NRK søndag.

Over 100 nye venneforespørsler på Facebook har det blitt det siste døgnet.

En av de mange som ble rørt over Frank Jonnys ærlighet er SV-politiker og byråd i Oslo, Inga Marte Thorkildsen.

«For en nydelig fyr! Jeg ble så rørt at folk så meg tørke tårene på bussen hjem fra julehandelen. Les, les, les!», skriver hun på Facebook.

Laster Twitter-innhold

– Bli kjent med flyktningene

Men meldingene som har strømmet inn har ikke utelukkende vært positive, forteller Nilsen. Noen har også vært kritiske til hans innlegg og nyvunne engasjement. De frykter det vil bidra til at flere innvandrere kommer og at det bare er «lort».

Det var Altaposten som først skrev om Frank Jonnys Facebook-melding. «Til alle som viser omtanke for "andre " , - man tar vare på sine før enn tar vare på alle andre», er en av kommentarene under artikkelen i Altaposten.

– De er redde og klarer ikke å slippe redselen for at de kommer til å jages rundt i sentrum med sverd. Intelligensnivået er lavt, sier Nilsen.

– Jeg oppfordrer alle dem som skriver fæle ting om flyktninger om å gå ut og bli kjent med dem. Uten det blir det ikke integrering.

Stor interesse for nissemarsj

Han sier at noen få kommer med hat uansett hva man sier og sammenligner dem med supportere av et fotballag.

– Det nytter ikke å si at de skal endre mening. De er som et jernbanespor, det går bare en vei. De forstår ikke at vi må hjelpe de som kommer. Men størstedelen av befolkningen er ikke sånn, sier han.

Nilsen har derfor etter sitt besøk nå også invitert asylsøkerne til å være med på en nissemarsj neste lørdag, med fakler og nisseluer for å vise at innbyggerne faktisk bryr seg om dem.

– Veldig mange over hele landet har meldt interesse for nissemarsjen, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger