NRK Meny
Normal

Aner ikke når han kommer seg videre fra Skjeggestadbrua

Mens eksperter undersøker hva som førte til at Skjeggestad bru kollapset, står kjøretøyene der fanget. – Vi kan ikke gjøre annet enn å vente, gudskjelov at det ikke gikk verre, sier Franz Schmidhofer.

Franz Schmidhofer er strandet på Skjeggestadbrua

– Gudskjelov at jeg ikke kjørte lenger fram, tenkte sjåfør Franz Schmidhofer da han stanset på Skjeggestad bru i går.

Mandag kom Schmidhofer kjørende med trevarer fra Østerrike som skulle leveres i Porsgrunn. Med målet nesten i sikte, fikk turen en brå stans.

– Vi kom kjørende og plutselig var det røde bremselys over alt. En av bilene hadde satt på nødblinklysene. Så da stoppet vi og oppdaget skadene. Jeg tenke «gudskjelov at jeg ikke kjørte lenger fram». Da kunne det gått verre, sier han til NRK.

Skjeggestadbrua

Vogna til Franz Schmidhofer er det blå bakerste på bildet. Han vet ikke når han kommer seg videre fra Skjeggestadbrua.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Han ville gjerne rygget, men bak ham hadde trafikken allerede stoppet. Nå står bilen hans fremdeles fullastet på Skjeggestadbrua.

– Så kom politiet og sa at vi måtte komme oss vekk fra brua, forteller han.

I løpet av sin tretti år lange karriere har han aldri opplevd noe slikt.

Aldri opplevd noe lignende

– Jeg har kjørt over hele Europa, men dette har jeg aldri sett før. Først trodde jeg det kanskje hadde skjedd en ulykke, men så fikk vi jo se brua som var vekk. Heldigvis var det ingen som hadde falt ned der.

De fleste bilene som står på brua er norske. Eierne deres har kommet seg hjem, så akkurat nå er det bare Franz og en russisk sjåfør som er innlosjert på hotellet i Holmestrand. De hadde håpet de skulle kommet seg videre i dag, men har fått beskjed om at de i alle fall ikke blir før i morgen.

– Imens kan vi ikke gjøre noe annet enn å vente her på hotellet. Heldigvis er maten god og rommet fint. Og jeg er glad det ikke gikk verre, gjentar han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger