Hopp til innhold

Analytikere tror på billigbilletter etter SAS-streiken

– Det viktigste for SAS nå er å fylle opp flyene, sier analytiker Jan Blichfeldt til NRK.

- Det er ganske mange mennesker SAS har tapt omdømmet hos under streiken, sier Jan Blichfeldt. Han er rådgiver og daglig leder i BTF Innsikt.

– Det er ganske mange mennesker SAS har tapt omdømmet hos under streiken, sier Jan Blichfeldt. Han er rådgiver og daglig leder i BTF Innsikt.

Blichfeldt sier at SAS lever av sitt gode navn og rykte og akkurat nå er veldig mange mennesker sinte og frustrerte fordi de ikke har kommet seg dit de skal.

– Det er ikke én person i Norge som SAS har styrket omdømmet hos. Det er ganske mange de har fått svekket omdømme hos, sier Blichfeldt, som er daglig leder i BTF Innsikt.

Han tror derfor at SAS vil sette ned prisene for sikre seg at passasjerer raskt kommer tilbake.

Også flyanalytiker Hans-Jørgen Elnæs tror SAS vil tilby billigere billetter for å reparere forholdet til kundene etter streiken som rammet hundretusener passasjerer.

– Det SAS sannsynligvis kommer til å gjøre når streiken er over er å forsøke å blidgjøre markedet, både i form av billige billetter og gode tilbud til Eurobonus-kundene sine, sier Elnæs i WinAir til Dine Penger.

En time før midnatt torsdag kveld kunne endelig SAS-sjef Rickard Gustavsen fortelle at streiken var over og at de har fått på plass en ny avtale som skal sikre driften.

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs.

Foto: NRK

Over 400.000 passasjerer har den siste uken blitt rammet av streiken. Også fredag er så langt 61 avganger innstilt fra Norges flyplasser.

– Én måte å vise at de ønsker å gi noe tilbake, er å komme med noen tilbud, det tipper jeg de har i planleggingsboken sin. Og da vil Norwegian matche det, så det kan bli mange billige billetter, sier Elnæs.

– Mer lojal mot kortet enn mot SAS

Professor og ekspert på luftfartsøkonomi Frode Steen ved Norges Handelshøyskole er imidlertid usikker om SAS har råd til billigsalg etter den kostbare streiken.

– SAS lever godt på sine lojale kunder. I det bildet vil slike kampanjer handle om å få disse tilbake og å fylle fly, sier han.

Også Jan Blichfeldt tror at SAS kommer til å rette kampanjer mot forretningsfolk som reiser med gull- eller sølvkort hos SAS.

– Du er mer lojal mot kortet mer enn du er lojal mot SAS, sier han til NRK.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ