Hopp til innhold

Aksjonerte mot islamistleders bolig

Politiet gikk i formiddag til aksjon mot boligen til lederen av islamistorganisasjonen Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain.

Politiet gikk i formiddag til aksjon mot boligen til lederen av islamistorganisasjonen Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain.

NETT-TV: Her går politiet til aksjon mot Hussain

Etter det NRK erfarer, bestemte politiet seg for å pågripe Hussain etter at han i går kom med trusler mot jøder i Norge.

Ved 11-tiden i dag gikk politiet til aksjon mot Hussains bolig på Bjerke i Oslo. NRKs reporter på stedet forteller at politiet var på stedet med tre biler og åtte mann.

Politiet var utstyrt med skjold, slegge og øks, klare til å ta seg inn på bopæl med makt, hvis det skulle være nødvendig. Etter en stund skal imidlertid et av Hussains familiemedlemmer ha åpnet ytterdøren.

Det ble da klart at Profetens Ummah-lederen ikke var på stedet.

– Jeg kan bekrefte at det har vært en politiaksjon på Bjerke. Jeg kan ikke si noe mer om bakgrunnen for aksjonen, annet enn at vi ikke påtraff personen var rettet mot, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Sven Martin Ege til NRK.no.

Ved 13-tiden opplyser Hussains advokat John Christian Elden overfor NRK at klienten hans har meldt seg ved Sentrum politistasjon .

Flere aksjoner

Ege viser til at saken blir etterforsket ved Stovner politistasjon. Stovner-politiet ønsker ikke å kommentere saken foreløpig, men varslet at det blir en pressebriefing om aksjonen klokken 14.00.

Etter det NRK erfarer, kommer politiet til å gjennomføre flere aksjoner i dag.

NRK har vært i kontakt med Hussain i ettermiddag, men han vil ikke snakke med NRK.

Ubaydullah på Facebook

Ubaydullah Hussain har vært aktiv på Facebook etter dagens politiaksjon.

Foto: Skjermdump

På Profetens Ummahs side på Facebook skriver Hussain: «Til info: Jeg har INGEN AK47 hjemme!!!»

I samme tråd skriver Hussain også at han mener saken om truslene er blåst ut av proporsjoner.

«Journalistene (og pst) er vel ikke så dumme at de ikke skjønte hvorfor jegerprøven og ak47 ble nevnt? Hele saken er bare blåst opp. En uskyldig, men sarkastisk kommentar på facebook får så mye oppmerksomhet».

Politiaksjon mot Ubaydullah Hussains bolig

Politiet aksjonerte i formiddag mot Ubaydullah Hussains bolig i Oslo.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

«Får tak i en AK47»

Meldingen Hussain viser til, som etter det NRK erfarer er grunnen til politiaksjonen, ble lagt ut på Facebook av Hussain onsdag:

«Jeg skal gi dem beskyttelse jeg. inshAllah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47.»

Ubaydullah på Facebook

Hussain mener han er misforstått etter gårsdagens uttalelse.

Foto: Skjermdump

Bakgrunnen for meldingen var en VG-artikkelen om at jøder i Norge savner politibeskyttelse og føler seg utrygge etter terrorangrep i andre europeiske land.

Utelukket ikke nytt synagoge-angrep

– Det er en åpen kommentar, og det får være opp til hver enkelt å spekulere i hva som menes med den kommentaren. Jeg vil verken avkrefte eller bekrefte at det er en trussel, sa Hussain til NRK i går kveld.

Han utelukket da heller ikke et nytt angrep på synagogen i Oslo.

– De er en del av en okkupasjonsmakt, Israel. Så lenge en gruppering, religion eller folkeslag er i fysisk krig med islam, er de våre fiender. Enhver gruppe eller et land som er i krig mot en annen part, må forvente et svar tilbake, sa Hussain.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ubaydullah Hussain

Ubaydullah Hussain var blant demonstrantene utenfor den amerikanske ambassaden i september.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Opprettet straffesak

Oslo politidistrikt opplyste til NRK i går kveld at de har opprettet straffesak, og at de vil starte etterforskning.

PST ble også varlset, og ville vurdere situasjonen fortløpende.

På spørsmål fra NRK tidligere denne måneden om Hussain ville varsle myndighetene dersom han kjente til et planlagt terrorangrep i Norge, svarte han: «Ingen kommentar.»

I forrige uke anmeldte stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp) Ubaydullah Hussain etter at han sa at gruppen hans, Profetens Ummah, har hjulpet unge menn til å reise til krig i Syria.

«Verden trenger en ny Osama»

Hussain er en kjent skikkelse i det radikale muslimske miljøet. Han har tidligere uttalt at «verden trenger en ny Osama bin Laden».

Han leder den radikale islamistiske gruppen Profetens Ummah, som blant annet sto bak demonstrasjonen mot Muhammed-filmen utenfor den amerikanske ambassaden i september.

Hussain har også hevdet at majoriteten av de norske statsborgerne som har dratt til Syria for kjempe mot Assad tilhører hans organisasjon.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger