Aftonbladet: Nye elektroniske spor etter drapssiktet

Makaveli Lindén, som er siktet for å ha drept Heikki Bjørklund Paltto på Majorstuen i Oslo forrige mandag, kan ha forlatt både Norge og Sverige. Ifølge Aftonbladet finnes det nye elektroniske spor som peker mot et annet land.

Etterlyst person etter drapet på Majorstua

Jakten på Makaveli Lindén pågår for fullt. Elektroniske spor skal nå lede til et annet land enn Norge eller Sverige.

Foto: Oslo politidistrikt

Norsk politi har et nytt spor efter den drapssiktede Makaveli Lindén, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

Spor til tredjeland

I går skal det ha dukket opp elektroniske spor som leder til jakt i et annet land, ifølge Aftonbladet.

Det sporet leder ikke til Norge eller Sverige, men til et tredjeland.

Etterforskningsleder Grete Lien Metlid sa til den svenske avisen i går kveld at de også undersøker om mistenkte kan befinne seg andre steder enn Norge eller Sverige.

Navnet offentliggjort

Ifølge avisens kilder skal politiet ha fått nye spor som peker mot et sted utenfor disse landene. Dansk politi ville natt til mandag ikke kommentare hvorvidt de var innblandet, mens en talsperson for tysk politi sier de «kjenner til saken.»

Det var i går kveld politiet offentliggjorde navnet på svenske Makaveli Lindén som nå er siktet for å knivdrept Heikki Bjørklund Paltto i Oslo.

24-åringen fra Mysen i Østfold ble funnet knivstukket og drept ved 12-tiden mandag 15. oktober. Han bodde i et kollektiv med tre andre på Majorstua. Det var en av romkameratene som fant ham.

Heikki Bjørklund Paltto (24) fra Mysen

Det var den 24 år gamle Heikki Bjørklund Paltto som ble drept i bokollektivet i Arbos gate på Majorstua i Oslo.

Foto: Mysen Fotball

Tidligere på dagen i går foralte Grete Lien Metlid på en presskonferanse at de trodde 20-åringen hadde dratt til Sverige etter drapet.

Politiet opplyser at mannen tidligere het Christian Bo Lindén. Han har byttet navn til Makaveli Lindén.

– Siden han fortsatt ikke er pågrepet velger vi nå å gå ut med navnet for å se om det kan gi oss mer informasjon om hvor han kan befinne seg, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

Etterlyst over hele verden

Han er nå etterlyst over hele verden. Politiet har kartlagt Lindéns bevegelser i tiden etter ranet og drapet og mener han tok seg til Sverige allerede mandag for en uke siden.

I går ble det kjent at 20-åringen fra Uppsala var siktet i saken. Mannen er svensk statsborger, og har flere dommer fra tidligere. Han er tidligere dømt for ran i hjembyen Uppsala. I nesten 40 minutter raidet han et bokollektiv på jakt etter verdisaker og penger mens han truet beboerne med kniv.

Mannens tidligere forsvarer, Christer Söderberg, sier til NRK at 20-åringen ble løslatt fra fengsel i september eller oktober.

Ifølge Aftonbladet skal 20-åringen ha sluppet ut av fengsel for to måneder siden.

– Hensynsløst og grusomt

Aktoratet mente han skulle dømmes for grovt ran, men retten falt ned på ran, som er en mildere straffebestemmelse.

«Christian Lindén har vist hensynsløshet og grusomhet ved å gå inn i boligen gjennom det åpne vinduet på en tid da fornærmede sov og handlingen har vært et alvorlig angrep på deres sikkerhet. Imidlertid har han ikke vist så spesiell hensynsløshet og grusomhet at handlingen skal dømmes som grovt ran, men som ran,» skriver retten.

En av beboerne fikk et knivsår i armen da hun fektet med armene for å beskytte seg. Retten falt ned på at mannen «kun» truet med kniven og ikke brukte den.

Mannen, som var 18 år på gjerningstidspunktet, nektet for å ha vært på stedet, og hevdet han hadde fått tyvegodset fra en person som skyldte ham penger.

I dommen fra i fjor kommer det fram at han er registrert under fem avsnitt i belastningsregistret. Han ble i mai 2015 dømt til ungdomsstraff for tyveri, ran og narkotikaforbrytelser.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger