NRK Meny
Normal

Aftenposten: Underskrift knytter DNB-topp til Mossack Fonseca

To personer som i dag har toppstillinger i DNB, har ifølge Aftenposten hatt kontakt med det skandaleombruste advokatfirmaet som står sentralt i saken om Panama-avsløringene.

DNBs kontor i Luxembourg

DNBs kontor i Luxembourg, der kontakten med Mossack Fonseca ble organisert fra.

Foto: Anthony Dehez / AFP / NTB scanpix

De to personene har mottatt dokumenter om postboksselskaper på Seychellene og en av dem har signert en rekke dokumenter om postboksselskapene., skriver Aftenposten.

Avisen skriver at de to personene det dreier seg om er Håkon E. Hansen og Jarle Mortensen.

Hansen har mottatt en rekke e-poster fra Mossack Fonseca, blant annet om lovendringene på Seychellene. Kontakten skal ha vært i forbindelse av oppløsing av selskaper, i hovedsak i 2010 og 2011.

Ifølge møtenotater fra Mossack Fonseca deltok Hansen også på et møte med to representanter fra Mossack Fonseca i Luxembourg 8. mars 2010.

Både Hansen og Jarle Mortensen er i Mossack Fonsecas interne registre oppført som kontaktpersoner i DNB Luxembourg. Mortensen satt fem måneder i DNBs konsernledelse i 2009 mens han var styreleder i DNB Luxembourg.

Hansen er i dag daglig leder for DNB Private Banking, mens Mortensen er divisjonsdirektør i DNB med ansvar for bedriftsmarkedet i Oslo, Asker og Bærum.

– Ikke overrasket

Ingen av de to har benektet at de visste noe om postboksselskapene, men DNB-sjef Rune Bjerke sa mandag at kontakten med Mossack Fonseca hadde gått under radaren til konsernledelsen.

Even Westerveld, Informasjonsdirektør i DNB, sier at han ikke er overrasket over Aftenpostens avsløringer.

– Gitt de opplysningene som har kommet opp i denne saken, er det ikke overraskende at ansatte i DNBs datterselskap i Luxembourg har hatt kontakt med advokatselskapet i forbindelse med opprettelsen og avviklingen av selskapene. sier Westerveld til NRK.

Han uttrykker at han er glad for arbeidet Aftenposten og andre medier har gjort med Mossack Fonseca-avsløringene.

– DNB er i gang med en omfattende undersøkelse for å klarlegge fakta, og vi setter derfor pris på at vi får forelagt informasjon om den kontakten som har vært, sier Westerveld.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger