NRK Meny
Normal

Aftenposten og NRK vant SKUP

Avsløringene av vannverksskandalen på Romerike og kvikksølvsaken til NRK Brennpunkt gikk helt til topps på årets SKUP-konferanse.

Det ble dermed delt førstepris da Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse hedret gravende journalistikk på sin konferanse i Tønsberg sent i går kveld.

SKUP: Hjemmeside

Vannverksskandalen

Aftenposten-journalistene Siri Gedde-Dahl, Anne Hafstad og Alf Endre Magnussen fikk prisen for sakene om vannverksskandalen på Romerike. Både Hafstad og Magnussen har også fått SKUP-prisen tidligere. Det er første gang noen har vunnet denne prisen to ganger.

"I en tid der mange snakker om korrupsjon, har disse tre journalistene på imponerende vis greid å dokumentere nok til at politiet etterforsker både korrupsjon og økonomiske misligheter av betydelig omfang", skriver juryen i sin begrunnelse.

Kvikksølv-avsløring

NRK-journalistene Kjersti Knudssøn og Synnøve Bakke fikk prisen for en dokumentar om kvikksølvskader på tannlegeassistenter.

Kvikksølvsaken dreier seg om mange tusen tannlegeassistenter som har helseplager, hvor de to journalistene har dokumentert at dette kan skyldes kvikksølv fra amalgam.

NRK Brennpunkt: Kvikksølvjentene

Se Brennpunkt-dokumentaren kvikksølvjentene

Samleside: Kvikksølvskader hos tannlegeassistenter

"Her har vi to journalister som med stort personlig engasjement, hele tiden gjør det lille ekstra i sine journalistiske metoder, og som virkelig oppfyller sitt oppdrag om å være svake gruppers forsvarer", heter det i juryens begrunnelse.

DN fikk to diplomer

To SKUP-diplomer gikk til Dagens Næringsliv, for arbeidet med dagligvarehandelens hylleplasseringer og for den såkalte legeerklæringssaken.

Østlandets Blad fikk diplom for en sak om brudd på kommunale anbudsregler.

Lenker

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger