Advarer Erna mot Per-Willy Amundsen

En utnevnelse av Per-Willy Amundsen til justisminister vil gjøre samarbeidet med Venstre og KrF vanskeligere, mener ungdomspolitikerne.

Unge Venstre

SPLITTELSE: Ungdomspolitikerne i KrF og Venstre tror at en utnevnelse av Amundsen til justisminister vil føre til mer splittelse mellom partiene.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Etter det NRK erfarer skal Per-Willy Amundsen erstatte justisminister Anders Anundsen, som går ut av regjeringen i morgen.

Det vil ikke være bra for samarbeidet mellom regjeringen, KrF og Venstre, mener ungdomspolitikerne.

– Vi vil advare Erna mot en slik utnevnelse. Det vil gjøre avstanden til både Venstre og KrF større, og jeg mener det stolte kunnskapspartiet Høyre bør sette kunnskap så høyt at de ikke utnevner en statsråd som ikke tror på klimaendringer som er godt dokumentert, sier Tord Hustveit, leder i Unge Venstre.

Klimaskeptiker

Amundsen har markert seg med omstridte uttalelser innen både klima- og innvandringsdebatten – og det er svært problematisk, mener KrFU-leder Ida Lindtveit.

– Han har hatt kontroversielle uttalelser på to av de viktigste utfordringene vi står overfor og det er ikke bra for samarbeidet, sier hun.

Ida Lindtveit, leder i KrFU

SKEPTISK: Leder i KrFU, Ida Lindtveit, mener samarbeidet mellom regjeringspartiene blir vanskeligere med Per-Willy Amundsen som justisminister.

Både Hustveit og Lindtveit tar forbehold om at lekkasjene om utskiftingene i regjeringen stemmer. Fasiten får vi etter statsråd tirsdag klokken 16. Partilederne i regjeringens støttepartier, KrF og Venstre, vil ikke kommentere noe som helst før alt er offisielt. Men ungdomspartiene gir klar beskjed:

– Vi skulle ønske at de kom med en mer samlende kandidat, som også kan samarbeide godt med sentrumspartiene. Istedenfor velger de en kandidat som kan bidra til større splittelse og polarisering, sier hun.

Per Willy Amundsen

NY JUSTISMINISTER?: Etter det NRK erfarer vil Per-Willy Amundsen overta som justisminister.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Politisk prosjekt

Audun Lysbakken (SV) mener politikken dras mot høyre hvis Amundsen blir utnevnt til justisminister i morgen.

– Det vi ser veldig tydelig er et politisk prosjekt som flytter seg stadig lenger ut på høyresiden, hvor den mer ytterliggående delen av Frp får mer å si. Og det gjør jo at det er enda større grunn til å stille spørsmål rundt hvorfor i all verden Venstre og KrF fortsetter å beskytte denne regjeringen, sier han.

Per-Willy Amundsen står øverst på Troms Frps liste ved stortingsvalget neste år.

Misnøye i Troms Frp

TROR PÅ AMUNDSEN: Geir Are Winther i Troms Frp har stor tro på Amundsen som justisminister.

Foto: Sveinung Åsali / NRK

Partiets fylkesleder i Troms, Geir Are Winther, er trygg på at Amundsen som justisminister er rett mann på rett plass. At han er klimaskeptiker er ikke noe problem, tvert imot, mener Winther.

– Man må hele tiden stille spørsmål rundt om opplysningene man har fått er riktige, og vi må tørre å stille spørsmål også ved såkalte vedtatte sannheter. Så jeg synes det er fint at han er skeptisk til også det, sier Winther.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger