Hopp til innhold

–Vepsen driver med heksejakt

En av initiativtakerne til solidaritetsmarkeringen for muslimer i Norge anmelder nettsiden Vepsen for ærekrenkelser.

Solidaritetsmarkering for muslimer

På lørdag samlet rundt 200 personer seg foran moskeen Central Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat, i Oslo. Solveig Staal var en av initiativtakerne til markeringen.

Foto: Sindre Løkstad / NRK

Solveig Staal

Solveig Staal mener Vepsen er ute etter å svekke omdømmet hennes.

Foto: Privat

– De får meg til å virke som en jødehater, sier Solveig Staal til NRK.

Hun er en av initiativtakerne til markeringen «solidaritetsring for muslimer», som samlet rundt 200 mennesker utenfor moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat på Grønland, i Oslo.

Sammen med datteren på åtte år, reiste Staal fra Molde for å være med på markeringen sist lørdag. Men det som skulle bli en stor dag for 34-åringen har nå ført til søvnløse netter.

Facebook-faksimilie

Dette bildet delte Solveig Staal på sin Facebook-side.

Foto: FAKSIMILE

I en artikkel mener Vepsen at Solveig Staal sprer antisemittiske konspirasjonsteorier. Nettsiden begrunner det med at Staal ved gjentatte ganger har lenket til antisemittiske artikler og videoer på profilen sin som benekter Holocaust.

Nå har 34-åringen anmeldt nettsiden for ærekrenkelse.

– Jeg mener de går for langt. Jeg har aldri selv sagt at jeg benekter Holocaust. Det jeg legger ut på sosiale medier kan til tider være for å skape debatt. Det er ikke nødvendigvis noe jeg stiller meg bak, sier Staal.

Men ser du det at folk kan tro at du tar et standpunkt til det du liker og deler på din profil?

– Ja i ettertid ser jeg jo at det kan være misvisende og det er beklagelig. Men jeg er ikke en jødehater eller holocaust-benekter. At jeg derimot er pro palestinsk og ønsker å skape en debatt, er ikke til å legge skjul på fortsetter hun.

Har bevis

Tor Bach, redaktør i Vepsen

Redaktør Tor Bach mener Staal må tåle kritikken.

Foto: Mojtaba Najafibayat / Vepsen

Redaktøren i Vepsen forstår ikke hvorfor Staal har valgt å anmelde dem.

– Vi har gode bevis på de påstandene vi kommer med, sier Tor Bach til NRK.

Bach skjønner at artikkelen kan skade omdømmet hennes, men mener de har opptrådt juridisk riktig.

– Hun har selv valgt å gå ut i offentligheten og stilt seg i spissen for et arrangement som har fått bred omtale i media. Da er det ikke unaturlig at man skriver kritisk om henne. Vi mener man ikke har krav på noe vern mot at man skriver eller deler ting som i ettertid kan oppfattes som ufordelaktig for en selv, avslutter Bach.

Urolig

Staal sier hun nå frykter for fremtiden.

– Jeg har allerede mottatt masse jødehat-kommentarer på Facebook, og er redd for hvordan mitt første møte med slike mennesker skal bli på åpen gate. Det jeg frykter aller mest er at barnet mitt skal få kommentarer som «nazibarn», sier Staal.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger