Hopp til innhold

Slik bidrar du på #NRKvalg

NRK jakter på det lokale engasjementet og vil høre hva DU mener er viktig. Denne saken er en oppskrift på hvordan du kan bidra.

Valg 2015

ENGASJER DEG: NRKs valgredaksjon ønsker dine innspill under valgkampen 2015.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Valglogo

Alt som merkes med emneknaggen #NRKvalg blir sett av NRKs journalister. Det beste ønsker vi å ta med inn i journalistikken. Dette er et lokalvalg og det skal merkes på NRKs valgdekning.

Vi legger innhold som er plassert et sted, geografisk, inn på NRKs valgkart. Her kan du se hva som engasjerer i ditt nærområde. (Se retningslinjer for moderering av kartet litt lenger ned i artikkelen.)

Dette er en kort oppskrift på hvordan du bidrar med dine meninger og kampsaker.

1. INSTAGRAM: Ta bilde - skriv inn din tekst - navngi stedet der bildet er tatt eller der du ønsker at bildet skal plasseres - publisér.

Hvis du allerede har appen Instagram på telefonen vil det vanligvis fungere om du slår på «Legg til på bildekart» i det du poster bildet. For å være sikker på at bildet legger seg på rett sted: Trykk «navngi stedet».

2. TWITTER: Skriv inn din tekst - plasser din tekst med «tagg posisjon» - publisér.

3. DIREKTE OPPLASTING: Dersom du ikke er på Twitter eller Instagram, kan du laste opp din mening i skjemaet som ligger under. Plasser innlegget ditt i geografisk, så vil det dukke opp i kartet så fort vi har lest igjennom og godkjent din post.

Laster innhold, vennligst vent..

Dersom det ikke virker

NRKs kart modereres manuelt av journalister, og oppdateres kontinuerlig. Det kan med andre ord ta litt tid før ditt bidrag er godkjent og publisert ut på kartet.

Om det ikke går igjennom? Mest sannsynlig skyldes det at du ikke har aktivert stedstjenester på telefonen din. Om du bruker en iPhone eller iPad, gjør du det slik: Gå først inn på:

Innstillinger -> Personvern -> Stedstjenester

Slå deretter på Stedstjenester, og sjekk at det også er slått på for appen Instagram, som du finner lengre ned på lista (se bilde).

Slik gjør du det med Android

Om du bruker Android gjør du som følger: Gå inn på «Innstillinger», og sørg for at «Plassering» eller «Posisjonstilgang» er aktivert.

På mange telefonmodeller må du også aktivere stedsinformasjon i selve kamera-appen. Da starter du ganske enkelt kamera-appen som følger med mobilen, og går inn på «Innstillinger» før du tar bildet (vanligvis er dette et tannhjul-symbol). Der aktiverer du enten «GPS-tagg» eller «Lagre sted i bilder», alt etter hvilken modell du har.

Ufrivillig tagget?

Er du ufrivillig tagget i et bilde på kartet vårt kan du sende en mail til moderator og rapportere det. Du går frem på følgende vis: Trykk deg inn på et bilde. Trykk så på «rapporter bilde» under høyre hjørne. En ferdig adressert mail dukker opp, og du kan rapportere om nøyaktig hvilket bilde du vil ha fjernet.

AKTUELT NÅ