– Kanskje signaler man burde sett

Venstreleder Trine Skei Grande tror mange i partiet kommer til å tenke over om det var ting man kunne gjort annerledes etter at nestleder Solum Larsen ble siktet for voldtekt.

Video Skei-Grande om voldtektsanmeldelsen

Venstre-leder Trine Skei Grande sier det kanskje er signaler man burde sett når det gjelder Helge Solum Larsen.

Foto: Nyhetsspiller

Helge Solum Larsen Venstre

Venstres nestleder Helge Solum Larsen trakk seg etter at en 17 år gammel jente anmeldte ham for voldtekt.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Torsdag kveld satt flere av Venstres fylkestopper i avhør hos politiet om den anmeldte voldtekten av tidligere nestlederen Helge Solum Larsen. Samtidig luftet medlemmene i fylkesstyret sine følelser på et møte i Stavanger.

– Folk er skuffet og sinte, og det har vært masse følelser i kveld. Det er en alvorlig ting, og vi er lei oss for det. Vi kommer til å ta en grundig evaluering, sier Nina Østebø i fylkesstyret til TV 2.

Venstreleder Trine Skei Grande legger ikke skjul på at det har gått inn på henne at hennes nestleder har blitt siktet for voldtekt.

– Jeg tror må si at jeg bare har vært lei meg. Det har vært kjempetøft. Det er så mange mennesker som har hatt det tøft de siste dagene, og det er en leders byrde å bære det, sier en tydelig berørt Skei Grande til NRK.

Hun tror fylkesårsmøtet i helgen blir viktig, slik at Venstre-medlemmene får snakket sammen om det som har skjedd.

– I Rogaland tror jeg de er ganske slitne. De har gjort en fantastisk jobb og stilt opp for hverandre. Rundt omkring i landet tror jeg folk fortsatt er i sjokk over at noe slikt kan skje hos oss. Da er det viktig å få snakket sammen, sier Skei Grande.

– Tenke over historien

Skei Grande poengterer at alle i partiet er opptatt av at man skal håndtere saken på en best mulig måte.

– Føler du deg sikker på at man har kommet til bunns i saken?

– Manat det alltid i sånne saker kommer opp ting fra historien, og jeg håper bare at man får behandlet dette på en ordentlig måte, og at politiet får gjort jobben sin skikkelig. Samtidig må vi prøve å behandle folk ordentlig, også med tanke på det som kan komme etter hvert.

– Du tror det kommer mer?

– Jeg tror at folk kommer til å tenke over historien, om det kanskje var ting man kunne gjort annerledes, sier Skei Grande.

– Dette skal vi gå gjennom ordentlig i partiet, og se om vi kan jobbe annerledes, og sikre oss at dette aldri, aldri skjer igjen.

– Kanskje er det signaler vi burde ha sett

I kjølvannet av voldtektssiktelsen har det kommet frem at to kvinnelige medlemmer av Venstre sluttet etter det som har blitt beskrevet som «tilnærmelser» fra Solum Larsen.

Før jul ble også partiet varslet av en kvinne om at Solum Larsen hadde brukt ufint språk i et selskap.

Unge Venstre-medlemmer har også beskrevet en nestleder som ble «rappkjeftet» etter å ha drukket alkohol.

– Det som nå kommer frem fra 10 år tilbake er ganske ulikt den Helge jeg har jobbet med. Men vi må være åpen på at det kanskje er signaler vi burde ha sett, kanskje er det ting vi skulle ha gjort, og det tror jeg det er mange som tenker på i dag, sier Skei Grande, og legger til:

– Jeg tror det er veldig mange i Venstre som skulle ønske at man gjorde veldig mye for å ikke havne i den situasjonen vi har havnet i, sier Skei Grande.

Hun sier hun vil besøke Solum Larsen «så fort det blir naturlig» og beskriver samtalen på mandag, der hun konfronterte Solum Larsen med det som hadde skjedd, som «den vanskeligste samtalen jeg har hatt».

– Hva vil du si til Solum Larsen når du møter ham igjen?

– Nei, det tror jeg blir vanskelig, vi hadde en veldig vanskelig samtale på mandag. Jeg tror vi må si at vi er glad i ham som menneske, uansett om det han har gjort er feil, og uansett også om han kanskje har gjort en kriminell handling. Så får vi håpe at han får til å snu livet sitt, og at vi får gjort dette på en ordentlig måt, sier Venstre-lederen.

– Alkohol ikke et tema

VG skriver torsdag at Solum Larsen skal ha gitt den 17 år gamle jenta sprit i forkant av hendelsen på Rydfjord Hotell.

Skei Grande sier hun liker svært dårlig at alkoholkultur har blitt et tema i kjølvannet av voldtektssiktelsen.

– Det liker jeg veldig dårlig, fordi dette er en voldtektssak. Da er alkoholens rolle helt uvesentlig, for enten er det en voldtekt, eller så er det ikke en voldtekt. Man skyver på og pulveriserer ansvar, så fort man tar alkoholen inn i dette. Det er ofte man gjør når det gjelder kvinner og voldtekt, og jeg liker ikke at man gjør det hers, sier Skei Grande.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger