Hopp til innhold

«Hettemannen» i forsvinningssaken er identifisert

Den etterlyste «hettemannen» i forsvinningssaken på Lørenskog er identifisert, melder politiet. Han har ingen tilknytning til forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen.

– Han meldte seg på politivakten i Lillestrøm onsdag kveld, etter å ha sett etterlysningen i mediene, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø i Øst politidistrikt.

Agnes Beate Hemiø, Øst politidistrikt

POLITIINSPEKTØR: Agnes Beate Hemiø i Øst politidistrikt.

Foto: Håvard Greger Hagen / NRK

Mannen er norsk og i 60-årene. Han bor i nærområdet

Mente det var mistenkelig

Mannen ble etterlyst 1. juli i år. Senest i går mente politiet det var mistenkelig at han ikke hadde meldt seg. Nordmannen har forklart at han ikke har fått med seg etterlysningen tidligere. Onsdag kveld ble han oppmerksom på at det kunne være ham politiet ønsket kontakt med.

Mannen ble filmet av flere overvåkingskameraer i Lørenskog på forsvinningsdagen 31. oktober 2018, bare en drøy time etter Anne-Elisabeth Hagens siste kjente livstegn.

Han gikk i retning til og fra åstedet før klokken 11 på forsvinningsdagen.

  • Se også - politiet etterlyser mystisk bil:

Elektroniske spor

– Han har avgitt forklaring om egne bevegelser til politiet, og har fremlagt dokumentasjon, blant annet i form av elektroniske spor, som verifiserer opplysningene. Hans forklaring støttes også av vitner, sier Hemiø.

.

MYSTISK: Politiet gikk ut med video av hettemannen 1. juli. Til høyre skjermdump av en Missing Link-jakke av typen Youcon.

Foto: POLITIET/SKJERMDUMP

NRK meldte forrige uke at mannen trolig gikk med en jakke av typen Missing Link. Politiet bekreftet senere at de var hos selskapet som produserer jakken. Den siste uken har derfor saken fått større oppmerksomhet.

Selskapet leverte også ut hvor mange jakker som er solgt og hvor i landet de er solgt, med tanke på at politiet villle spore kjøperen.

Politiet hentet inn 6000 timer med overvåkningsvideoer for nesten to år siden. Like lenge har hettemannen vært uidentifisert.

Anne-Elisabeth Hagens ektemann, Tom Hagen, er siktet for drap eller medvirkning til drap i saken. Også en mann i 30-årene er siktet, for medvirkning til grov frihetsberøvelse.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger