«Dark Room»-siktet jobbet i flere barnehager

En av mennene som er siktet i overgrepssaken Dark Room, har jobbet i elleve barnehager i Bergen.

Døren til Operasjon Dark room

Her har politiet i Hordaland jobbet med å avdekke nettverket.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Mannen, som er i 20-årene, ble pågrepet i sommer, siktet for oppbevaring av seksualiserende bilder av barn. Han ble varetektsfengslet i fire uker, men så løslatt.

Ifølge mannens forsvarer, advokat Maria Hessen Jacobsen, er det uklart om han erkjenner straffskyld i saken som Vest politidistrikt har rullet opp i «Operasjon Dark Room».

– Saken hans er mindre alvorlig og rollen hans mer perifer. Han har ikke visst at han har vært en del av et nettverk, sier hun til Bergens Tidende, som først omtalte mannens tilknytning til Dark Room-saken.

Inger-Lise Høyland

Politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt.

Foto: NRK

Da mannen ble pågrepet i sommer, sa politiadvokat Inger-Lise Høyland at mannen ble ansatt ved barnehagen i januar. Høsten 2015 jobbet han også som vikar i ti andre barnehager over en periode på to måneder.

Minst 51 personer er involvert i saken, flere av dem siktet for oppbevaring og deling av bilder og videoer som viser grove overgrep mot barn. Enkelte er også siktet for fysiske overgrep.

I tillegg til den barnehageansatte mannen er blant andre en førskolelærer, politikere, studenter og en jurist blant mennene som er tatt i den omfattende opprullingen av nettverket.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger